Diskussion:DK5 00 Bogvæsen og boghåndværk

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jamen, det kan da virke overvældende i første omgang, men det er et forsøg på at vise, hvordan en enkelt gruppe - her 00 Bogvæsen og boghåndværk - kan forsynes med emneord, der beskriver de enkelte undergrupper.

Hvordan det så evt. kan bruges i Wikipedia er en anden sag, men jeg tænkte, at det kunne være interessant at se de fulde indførsler fra DK5's Systematiske Register (1996-udgaven for at være helt præcis).

  1. For det første mener jeg, at gruppenavnene skal være prækoordinative, dvs. skrives fuldt ud, f.eks. 00.1 Bogtryk i stedet for 00.1 og Bogtryk
  2. For det andet mener jeg, at de emneord, der beskriver den enkelte gruppe skal forsøges samordnet med Wikipedia, f.eks. ved entalsformer, hvor muligt
  3. For det tredje mener jeg, at bliver den enkelte gruppe for stor, så bør den underinddeles, hvor det findes nødvendigt.
  4. For det fjerde mener jeg, at henvisninger til andre grupper (f.eks. Skoleblade (+37.33)) måske blot skal være orienterende frem for aktive lænker

Men endnu er jeg ikke færdig med at lave denne side, så den evt. kan bruges til noget andet end til orientering om opbygningen af DK5. Kommentarer og gode ideer modtages gerne.

--hansjorn 18. nov 2004 kl. 14:47 (CET)


Ja, det virker overvældende en sådan side - som burde kunne danne sig af sig selv ved hjælp af kategori-systemet. Men indtil da er sådanne hjælpesider måske nødvendige eller kan de placeres direkte under f.eks. Kategori:DK5 00??

der er en henvisning til en Kategori:DK5[rediger kildetekst]

Hvordan fjernes denne henvisning?--WIKIng 28. nov 2004 kl. 18:02 (CET)