Diskussion:Danmarks Veganske Forening

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Danmarks Veganske Forening

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Der har fra oprettelsen af artiklen om Danmarks Veganske Forening. Formentlig som følge af slettediskussionen om Mad med Medfølelse, er artiklen markeret med notabilitetsskabelon oveni reklame-skabelonen. Lad os få det afklaret i sammenhæng med MMM-diskussionen.

  • Slet - Intet i artiklen forklarer, hvad der gør foreningen relevant/notabel. Det er sikkert en hæderværdig forening, hvis medlemmer synes de gør noget godt, men eventuel sympati for foreningens formål bør ikke ændre ved, at foreningen skal leve op til de sædvanlige kriterier, d.v.s. have sat sig nogle aftryk i samfundsdebatten, eller på anden måde være "kendt" eller relevant at søge information om uden for egne snævre kredse. Der er foreløbig ikke noget der tyder på, at foreningen har opnået dette. --Pugilist (diskussion) 11. jan 2020, 18:56 (CET)
  •  Kommentar – Repræsentanter fra foreningen har jævnligt udtalt sig til medier om veganisme: Berlingske, Avisen.dk, JP, DR, Danishculture.com, TV 2 Østjylland. Foreningen er også lidt omtalt i Kristeligt Dagblad, Berlingske, Billedbladet, JP, Samvirke, B.T., Ekstra Bladet. Men jeg har ikke fundet nogen egentlig dybdegående uafhængig beskrivelse af foreningen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. jan 2020, 19:34 (CET)
Heller ikke jeg har fundet en sådan beskrivelse. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 20. jan 2020, 19:53 (CET)
  • Slet - Det, at nogle mennesker danner en forening for at varetage en interesse, gør ikke automatisk foreningen notabel. I dette tilfælde er notabiliteten ikke godtgjort. Rmir2 (diskussion) 11. jan 2020, 21:03 (CET)
  • Behold - Med udtalelserne i pressen, omtalen og den pt. generelle omtale af veganisme synes jeg den er relevant.--Honymand (diskussion) 11. jan 2020, 23:05 (CET)
  • Slet - Det er sikkert en fin forening for medlemmer, men jeg kan ikke se, hvad der gør den notabel og encykopædisk relevant. Toxophilus (diskussion) 12. jan 2020, 10:32 (CET)
  •  Kommentar – "Mad med Medfølelse" giver 52 artikelreferencer i Infomedia, mens "Danmarks Veganske Forening" giver 63 artikelreferencer sammensteds - en del af disse referencer er naturligvis overlappende, da foreningen havde denne hersens dobbeltnavneform i perioden 2016-2018. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 20. jan 2020, 19:42 (CET)
  • Slet - Det er en fin interesseorganisation, hvor journalister kan henvende sig, når de har spørgsmål om veganisme. Men udretter de noget? Hvor mange medlemmer har de? --|EPO| COM: 28. jan 2020, 12:05 (CET)
  • Slet - Det fremgår ikke, hvor mange medlemmer foreningen har (jeg kan heller ikke finde det på deres hjemmeside). Foreningen er ikke så gammel - den "konkurrerende" forening Vegana - Danmarks Veganerforening fra 1975 er betydeligt ældre. Det er muligt, at de to foreninger ind imellem forveksles; således refererer mindst ét af Kartebolle links ovenfor netop til den anden forening. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 18. feb 2020, 18:20 (CET)
Konklusion:
Overvældende flertal for at slette. --|EPO| COM: 23. feb 2020, 10:12 (CET)