Diskussion:Danmarks historie (1397-1536)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Danmarks historie (1397-1536) er en god artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende god som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Danmarks historie (1397-1536) har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 35, 2010.

 

Huskeliste for Danmarks historie (1397-1536): rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

WikiProjekt
Denne artikel er en del af AA-TaskForce Danmarks historie, et forsøg på at koordinere udbyggelsen af artikler om Danmarks historie på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Denne artikel har følgende udmærkelser og/eller nomineringer i forskellige projekter og portaler på den danske Wikipedia:


Samme stednavn stavet på to måder?[rediger kildetekst]

I artiklen nævnes stedet "Brunkenbjerg"/"Brunkeberg", stavet på de to viste måder. Som jeg læser teksten, er der tale om det samme sted, som vel derfor bør staves på samme måde. Jeg er bare i vildrede om, hvilken der er den rigtige. Er der nogen derude, der sidder med en kilde der er sikker i sin sag...? spurgte Peo 8. jan 2012, 20:35 (CET)

  • Sildefiskeriet i Øresund var Danmarks økonomiske grundlag.Jesper7 (diskussion) 1. apr 2013, 23:06 (CEST)
  • Svenskerne gjorte først oprør 8 år efter at biskoppen havde henrettet nogle folk. Dette betyder at det bare var en undskyldning, det var moralsk forkert at gøre oprør, så man var nød til at have en undskyldning. Det afgørende var at der var en som ville være konge og der var nogen adelsfolk og kirkefolk (og måske nogle rige udlændinge) som støttede ham. Jesper7 (diskussion) 1. apr 2013, 23:06 (CEST)
  • Kirken og Adelen havde en stor og stigende magt i denne periode. Men udbredelsen af de dyre kanoner i grevens fejde betød at kongens magt begyndte at stige igen.Jesper7 (diskussion) 1. apr 2013, 23:06 (CEST)
  • Kompasset betød at man kunne sejle uden om Jylland uden landkending og derved svækkedes Lybæks monopol på handlen.Jesper7 (diskussion) 1. apr 2013, 23:06 (CEST)
  • Sundtolden var en meget lav afgift, men kunne blive forhøjet i krigene. Men den var ikke årsag til krigene.Jesper7 (diskussion) 1. apr 2013, 23:06 (CEST)