Diskussion:Danske besiddelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Danske besiddelser er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Danske besiddelser har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 37, 2019.
Stock post message.svg Huskeliste for Danske besiddelser: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Juni 2005[redigér wikikode]

Overskriften er misvisende, da artiklen udelukkende drejer sig om dansk ekspansionspolitik i middelalderen. Hvad med de nordatlantiske besiddelser, og hvad med alle vore tropekolonier? Kemp --83.72.32.131 10. jun 2005 kl. 18:10 (CEST)

jo - det har du ret i, men det er svært at finde et kort navn - det mest dækkende for artiklen som den er nu er noget i retning af Danmarks besiddelser ved Østersøen i middelalderen, men det er lidt langt - er der nogen forslag ? Nico 10. jun 2005 kl. 18:17 (CEST)
Intentionen er vel, at artiklen også skal omfatte disse. Jeg kan godt prøve at fylde lidt stub-agtigt på om de øvrige i en nær fremtid, hvis andre ikke gør det først.--Heelgrasper 10. jun 2005 kl. 19:38 (CEST) Tilføjelse: Måske burde vi kalde artiklen Tidligere danske besiddelser, da det jo er det, det drejer sig om.--Heelgrasper 10. jun 2005 kl. 19:43 (CEST)
Ved nærmere eftersyn kan jeg se, at en stor del faktisk er dækket, hvis man følger wikilinkene under "Se også". Ideelt set burde der nok skrives små sammendrag af de artikler her, hvor hver bliver forsynet med en besked i toppen i stil med "Læs mere i hovedartiklen xxx". Jeg får nok ikke selv tid til at gøre det lige i de her dage, så det her er en "huskeseddel" til mig selv og et forslag til andre, der skulle få lyst til at kaste sig over det.--Heelgrasper 11. jun 2005 kl. 16:06 (CEST)

Danske besiddelser og danske kolonier hører sammen[redigér wikikode]

En samlet oversigt over Danmarks fremmede besiddelser fra vikingetiden og fremefter er utvivlsomt hensigtsmæssigt. Denne artikel synes at være et godt udgangspunkt for sammenskrivning med artiklen om Danmarks kolonier. Hvis det bliver gjort rigtigt, vil det være en god introduktion til den, som vil søge videre til de enkelte steder.

Det er rigtigt, at artiklen vil kræve en grundig gennemarbejdning. Det bør overvejes, om danske korstog også bør behandles her, da disse (fx. i Pommern og Estland) førte til kolonidannelser.--Rmir2 7. sep 2008, 19:28 (CEST)

Jeg har nu indskrevet "Danmarks kolonitid" samt lavet visse andre tilføjelser, men teksten behøver en gennemgribende omskrivning.--Rmir2 4. jan 2009, 19:31 (CET)

KonflikterSvenskerne[redigér wikikode]

KonflikterSvenskerne

Hvad skal dette betyde? Er ordet "Konflikter" en overskrift?

Donauwelle (diskussion) 21. maj 2013, 09:39 (CEST)

Jeg tror det var ment som en overskrift, så det er det nu blevet. --Palnatoke (diskussion) 21. maj 2013, 09:41 (CEST)