Diskussion:De hvide busser

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen De hvide busser er en god artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende god som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen De hvide busser har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 25, 2007.

 

Huskeliste for De hvide busser: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Det virker umiddelbart som om en mængde af de røde links burde være blå. --Palnatoke 21. okt 2007, 19:40 (CEST)
Jeg har søgt at nedbringe dette antal og mener ikke længere, at det er alarmerende. I forbindelse med oversættelsen fra norsk er der tilføjet en række links, og de fleste af de tilbageværende røde links er ikke umiddelbart til at finde stof om i no- eller andre wikis. Måske nogle af lejrene, men specielt Neu-Brandenburg forvirrer mig; jeg kan ikke finde sådan en, heller ikke i de-wiki. Bedste bud er de:Stammlager Neubrandenburg/Fünfeichen, men jeg er ganske enkelt i tvivl herom, så jeg lader den ligge. --Arne (Amjaabc) 24. okt 2007, 22:56 (CEST)

Gjort--Palnatoke 24. okt 2007, 23:28 (CEST)

Gendannede ændringerne - ingen grund til at oversætte citater til dansk. Vi burde kunne læse originalteksterne. - apw 16. apr 2007 kl. 19:39 (CEST)

Undskyld.. overså lige gåseøjnene og de andre norske/svenske ord :) - hejsa 16. apr 2007 kl. 19:52
Veldig bra, utrolig hyggelig å se at noen griper fatt i og oversetter artikkelen til dansk! En liten sak til slutten av artikkelen, Didrik Arup Seip er mest kjent for at han var rektor ved Universitetet i Oslo, samme er Johan Bernhard Hjort mest kjent som sin innsats som høyesterettsadvokat etter krigen. Men igjen en stor takk! Mvh - Ulf Larsen, admin norsk bokmål/riksmålswikpedia


Fejl i tidslinje vedr. 30. marts[rediger kildetekst]

Aktuelt står i tidslinjen vedr. 30. marts: "Transport fra området ved Leipzig, hvor ca. 1.200 af de 1.000 danske politifolk sendes direkte til Danmark". Der er tydeligvis en fejl, men jeg ved ikke lige, hvilket af tallene, som bør rettes til hvad. (Denne usignerede kommentar er skrevet af Troels Arvin (diskussion • bidrag) 24. jun 2015, 20:34‎)

Jeg har snuset lidt rundt på de norske og engelske udgaver af artiklen, og jeg mener, at det (meget naturligt) skal være omvendt. Jeg har forsøgt at skrive det på en måde, så det giver mening. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. jun 2015, 21:15 (CEST)

Lejr i Schönberg?[rediger kildetekst]

I forbindelse med ovenstående, hvor jeg også fiksede et par flertidige links, stødte jeg på den flertydige Schönberg. Den beskrives nærmere som en lejr, der lå ca. 80 km syd for Stuttgart, men jeg kan ikke, fx på de:Konzentrationslager, finde noget om nogen Schönberg-lejr. Det nærmeste, jeg kan komme den geografiske udpegning, er de:KZ Natzweiler-Struthof, men den var tilsyneladende lukket på det tidspunkt, der her er tale om (15. marts 1945). Artiklerne på norsk og svensk wikipedia, der ellers er meget omfattende og vist ligger til grund for den danske, har slet ikke links på Schönberg, så der bliver man ikke klogere. Mon der er nogen, der kan opklare dette? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. jun 2015, 21:15 (CEST)