Diskussion:De nordiske guders stamtræ

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg må indrømme, at jeg ikke finder det her familietræ videre kønt. Kan de ikke laves lidt pænere? Desuden bør der jo være wikilinks fra de forskellige guder. --Heelgrasper 8. jul 2006 kl. 17:33 (CEST)

Jeg har nu wikificeret guderne, men jeg foretrækker stadig et almindeligt billede fremfor sådan en gang ASCII "kunst". --Lhademmor 20. aug 2006 kl. 00:50 (CEST)
Dette har fordelen, at der er henvisninger til guderne - noget man, mig bekendt, ikke på en nem måde kan gøre med et billede på MediaWiki. --Pred (diskussion) 20. apr 2007 kl. 12:36 (CEST)
Måske man kunne bruge EasyTimeline? Den kan meget, men den er også lidt kryptisk. --Palnatoke 20. apr 2007 kl. 12:49 (CEST)
Man kunne evt. lave det på samme måde som en:Template:USA_imagemap_with_state_names? Det ser da meget kønt ud, om end koden bag ser besværlig ud. Men hvis nogen evt. er frisk? --Emilsj 19. jun 2007, 07:40 (CEST)
Det er bare måske lidt upraktisk hvis man senere vil redigere i navnene, og selvom det ser forvirrende ud på redigerings-siden, så synes jeg ikke at det er svært at sætte sig ind i på selve artikel siden. Da jeg lavede den i sin tid, lavede jeg den på baggrund af hvordan stam-træer tidligere var blevet lavet De græske guders familietræ Kristine 19. dec 2007, 18:47 (CET)

der mangler da en.[rediger kildetekst]

hvor er det at i ville plasere Slejpner, som loke er mor til? han er tros alt stadig lokes barn!

Overvej tilføjelse[rediger kildetekst]

Idun er datter af Ivalde og Hildegun, som yderligere har sønnerne Hjuke og Bil. Derudover har Ivalde med en anden sønnerne Eitre, Brokk og Sindre.

Frei bor sammen med Gerd - de har sammen sønnen Fjølner. Gerd er datter af Gymer og Aurboda, som også havde sønnen Bele, der blev dræbt af Frei

Brage er rigtig nok søn af Odin, men det er ikke angivet at han blev født af Gunlød, der er datter af Suttung, som er søn af Gilling, der også har sønnen Bauge.

Ovenover billedet[rediger kildetekst]

Jeg kan se at der er nogle navne som tidligere var i stamtræet som er taget ud, hvorfor er det lige at de er det? Jeg vil ikke redigere det tilbage til sådan som det var hvis nogen havde en eller anden genial grund til at de skulle stå udenfor, men ellers? Kristine 19. dec 2007, 18:47 (CET)

Jeg kan se det skete efter en redigering af Bruger:Robbot den 28. sept. Det er en eller anden robot, hvad og hvorfor den er der ved jeg ikke - så ret du bare tilbage. I det hele taget trænger denne artikel vist til en kærlig - IMO mangler en forklaring på hvor dette familetræ stammer fra. Dvs. henvisninger til Snorre, Gylfaginning osv. Den svæver p.t. lidt frit. --Ktp72 19. dec 2007, 20:39 (CET)

Hvor er Tyr?[rediger kildetekst]

Flot arbejde, men jeg kan ikke finde Tyr i oversigten--Rmir2 12. okt 2008, 18:50 (CEST)

Artiklen Tyr (krigsgud) siger I følge den yngre Edda er Tyr søn af Odin; ifølge Hymerskvadet er han søn af jætten Hymer - og denne usikkerhed kunne muligvis være grunden til at han ikke er med. --Palnatoke 12. okt 2008, 18:57 (CEST)

Hvad skal vølsungerne her?[rediger kildetekst]

Hvis vølsungerne er vikinger, kan enhver jo komme og sige at de nedstammer fra Odin m.v. og skal optages i træet.

Aschehougs Leksikon siger på opslag Vølsungerne: "i yngre islandsk sagadigtning fortællingen om Odins oldebarn Vølsung og hans bedrifter; sagaen om Vølsungerne, der formentlig stammer fra 13. årh., har sin rod i en række fællesgermanske fortællinger".

Salmonsen (http://runeberg.org/salmonsen/2/25/0387.html) angiver det for stammende fra en nordisk/gotisk-tysk helteslægt. Så frygter jeg, at vi også må inddrage Tjalfe pog Røskva, ...og måske hele det Wagnerske persongalleri fra Niebelungringen. Derfor: Lad os holde os til guder og jætter og holde dødninge udenfor. Alternativt kan vi lave en form for appendix, som samler Midgårdseksistenser som har en relation til de guddommelige. -- nejdullus 5. jan 2009, 23:54 (CET)

Denne artikel bygger, så vidt jeg kan se, på Snorre Sturlasons fremstilling af den før-kristne mytologi Snorre kun lide at der var orden i tingene, og han derfor ganske givet selv konstrueret en eller anden form for slægtstræ. Denne artikel mangler derfor en eller anden form for omskrivning. Enten skal det præciseres hvor dette familetræ stammer fra, eller også skal hele stamtræsformen opgives, til fordel for en mere listepræget artikel, som indeholder de Midgårdseksistenser vi kender fra de forskellige kilder. --Ktp72 6. feb 2009, 10:21 (CET)

Hvor er Mimer?[rediger kildetekst]

Flot arbejde, og tak for noget jeg har brugt rigtigt meget! Det er superfedt med sådan et træ her. Bortset fra der er visse mangler.. Alle dem folk har nævnt her men også en til: Mimer...

Mimer er jætten Bestlas bror, og dermed også Odins morbror. Så han burde også være med! (Skrev 90.184.118.212 (diskussion • bidrag) 12. mar 2009, 08:32. Husk at signere dine indlæg.)

Hvorfor henviser Helblind til Odin?[rediger kildetekst]

Jeg skullde læse lidt om Lokes bror Helblind og så fik jeg en henvisning til Odin som efter min bedste viden ikke skulle havde noget med sagden af gøre (Min første rettelse på WIKi så ved ikke om jeg gør det rigigt).(Skrev 80.160.207.198 (diskussion • bidrag) 20. feb 2013, 07:44‎. Husk at signere dine indlæg.)

Den forrige version af Helblind var så kort og dorligt skrevet at man besluttede at omdirigere det til odin (forstår det heller ikke). Du, kan hjælpe ved at skrive en mere fyldestgørende version også fjerne #REDIRECT [[Odin]]. En, 2-3 linjer burde være nok, du kan få lidt inspiration fra andre sprog. Mvh. --Trade (diskussion) 20. feb 2013, 09:02 (CET)

Gefion og Loke[rediger kildetekst]

"Vild er du, Loke!", tjo åbenbart ikke mere end hende selv, men nok til at få fire unger sammen? TherasTaneel (diskussion) 26. aug 2013, 17:57 (CEST)

Hedder det ikke "Stamtræ" på dansk?[rediger kildetekst]

Og burde artiklen ikke derfor flyttes til "De nordiske guders familietræ"? Jeg kigger mig lidt rundt, og ser om jeg kan finde en begrundelse for ordvalget, inden jeg flytter denne og de andre gudestamtræer. (Skrev NisJørgensen (diskussion • bidrag) 14. mar 2015, 04:21‎. Husk at signere dine indlæg.)