Diskussion:Den ædle ottefoldige vej

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Buddhisme Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Buddhisme, et forsøg på at koordinere oprettelsen af buddhisme-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er der andre otteleddede veje? --Palnatoke 2. sep 2005 kl. 09:15 (CEST)

At kalde denne vej "ædel" er et synspunkt. --Palnatoke 8. sep 2005 kl. 10:21 (CEST)

Der er ikke andre, og der bliver altid refereret til den som den "ædle", ligegyldigt om det er en religionsforsker, lærer, etc... -MK

En googlesøgning synes ikke at underbygge det synspunkt, så kunne du ikke konkretisere "altid" lidt. Hvor bliver den mere præcist kaldt den ædle otteleddede vej? --Heelgrasper 7. jun 2006 kl. 02:02 (CEST)
Google kan vist lidt bedre lide "ottefoldige" end "otteleddede", og alle steder med "ædle otteleddede vej" ser ud til at være wikipedia-relaterede. --Palnatoke 7. jun 2006 kl. 06:30 (CEST)
Jeg kender det også som "den ædle ottefoldige vej"; jeg vil mene at ædel er en del af det oprindelige navn på sanskrit (oversættes med noble på engelsk). Mao er det en del af navnet, og ikke en subjektiv beskrivelse.Leo Laursen 7. jun 2006 kl. 07:23 (CEST)
Så går jeg ud fra, at en flytning til Den ædle ottefoldige vej er vedtaget? --MGA73 16. sep 2008, 15:28 (CEST)