Diskussion:Den Danske Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Højrefløj?[rediger kildetekst]

Identifikationen af foreningen som hørende til på den politiske højrefløj er noget skabelonagtig. Som tidligere formand kan oplyses, at den rummer et ret massivt indslag af nuværende og tidligere venstrefløjsfolk (nuværende formand har eksempelvis en fortid i SF, næstformanden er tidligere kommunist). Foreningens program lader sig også kun vanskeligt indpasse i et rent "højre"fløjs-koncept.

Ole Hasselbalch --(Skrev 80.62.153.245 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

I bund og grund et klassisk problem med placeringen af partier og foreninger til venstre, på eller højre for midten. Visse personer ville kalde Venstre ("Det nye Venstre") for et midterparti. Ligeledes kæmper Dansk Folkeparti for at blive opfattet som et midterparti. Sidstnævnte placeres vel nærmest til højre alene på baggrund af en enkelt af deres politikker, hvilket kan synes uretfærdigt.
Jeg skal gerne prøve at læse lidt mere om, hvad omtalte forening står for og prøve at skrive lidt om det. Måske er det ikke nogen god idé, at du skriver så meget. Trods alt kan en tidligere formand have lidt svært ved at skrive ud fra et neutralt synspunkt. --|EPO| 16. sep 2006 kl. 21:17 (CEST)

Citater[rediger kildetekst]

Jeg har flyttet formålsformuleringen til sit eget afsnit. Derved blev der kun ét citat tilbage, som jeg har slettet:

"Religiøs, kulturel og etnisk forskellighed kan føre til kaos og national opløsning. Hvor i verden findes et 'multietnisk' samfund, der ikke er endt som heksekedel?" (Danskeren nr. 3, 1995)

- da jeg ikke kunne finde citatet eller forfatternavnet i kilden (tidl. numre af "Danskeren"). Ellers er det et udmærket citat, der sikkert gengiver DDF's tankegang/kritik godt, uanset om man er enig/uenig med dem, men citatet skal verificeres. --Casper 11. okt 2007, 06:21 (CEST)

Ikke helt rimelig fremstilling[rediger kildetekst]

Jeg synes oprigtigt dette er svært, og har derfor IKKE redigeret i artiklen for at rette op. Men artiklen undgår ganske åbenlyst at citere de voldsomme og til tider skræmmende synspunkter foreningen og dens medlemmer gang på gang har udtrykt. Foreningen har været så ekstrem så personer som fx Søren Krarup, der ellers ikke er kostforagtere, har måttet melde sig ud. Danske forening har i perioder haft væsentlige overlap med Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse og til tider har deres møder været "beskyttet" af vagter med tilknytning denne organisation. Her er det dog vigtigt at fastslå at Pressenævnet i 2002 fastslog at dette ikke i sig selv var tilstrækkeligt grundlag til at kalde fx Søren Krarup eller Danske forening for nazister, racister eller det der ligner Pressenævnets kendelse. Nå, men hvor om alt er, så kunne denne artikel efter min mening godt på bedre vis beskrive Den Danske Forenings fremmedfjendske og til tider ganske ekstreme udtryk. Om ikke andet kan man læse om en af dens tidligere prominente medlemmer, der faktisk var nødt til at melde sig ud fordi foreningen skejede ud Søren Krarup. -- (Skrev Bruger:CarstenLevin (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er ikke hensigten at undgå bestemte citater. Hvis du mener der mangler noget, må du jo bare selv gøre arbejdet og tilføje det. Husk kilder. --Casper 11. okt 2007, 23:06 (CEST)

Formanden redigerer tilsyneladende[rediger kildetekst]

Ole Hasselbalch er åbenlyst begyndt at redigere denne side. Desmindre det er en anden der benytter hans navn. Det er problematisk når et medlem af en ekstremistisk organisation således begynder at hvidvaske sin forening i artiklen. --CarstenLevin 2. jan 2008, 13:03 (CET)

At Ole Hasselbalch korrigere de fejltagelser og misforståelser der er omkring Den Danske Forening kan jeg kun finde positivt. Om nogen, så ved han hvad foreningen drejer sig om. Men denne pasus er blevet slettet d. 2007-12-22 12:02:00 Ligeledes måtte bladet tilbagetrække og beklage beskyldninger, det havde rettet mod foreningen for at have arbejdet nært sammen med nynazisterne. Og det kunne jeg godt ønske en nærmere uddybning af, fra ham selv. --chlor 2. jan 2008, 22:30 (CET)
For mig ligner det beklageligvis hvidvaskning. --CarstenLevin 7. jan 2008, 17:15 (CET)
Sammenkædningen mellem Den Danske Forening og den ekstreme højrefløj er umiddelbart let at se eftersom Jesper Nielsen fra Bestyrelsen sidder i den ORG som er en højreekstrem/nazistisk organisation hvor man bl.a. titulerer hinanden med H.HIL (klart link til 'Heil Hitler'). Derudover forsvarer ovennævnte Ole Hasselbalch fortsat Jesper Nielsen. Al dokumentation kan man få meget let ved at Google Jesper Nielsen og Den Danske Forening. Hilsen Martin 10.august.2011 (Skrev 86.52.91.60 (diskussion • bidrag) 10. aug 2011, 13:55. Husk at signere dine indlæg.)