Diskussion:Den Grundlovgivende Rigsforsamling (maleri)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Guldalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Guldalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af guldalder-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Maleri Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Maleri, et forsøg på at koordinere oprettelsen af malerirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Den Grundlovgivende Rigsforsamling (maleri) har tidligere været foreslået som kandidat til at blive vist på Wikipedias forside som ugens artikel, men fik ikke nok stemmer til at blive valgt.

Huskeliste for Den Grundlovgivende Rigsforsamling (maleri): rediger · historik · overvåg · opdater
  1. Jeg savner en uddybning om skitser og forstudier til billedet. I det mindste bør det omfatte alle forgrundspersonerne. Rmir2 (diskussion) 26. nov 2016, 08:13 (CET)
  2. Jeg savner noget om selve tilblivelsesprocessen (4 år er lang tid at male på et billede). Rmir2 (diskussion) 26. nov 2016, 08:15 (CET)
  3. Uddrag af Philip Weilbachs artikel i Fædrelandet 11. november 1865 fremstår ukommenteret. Det ville nok være rimeligt at fortælle hvem Philip Weilbach var, hans position i datidens samfund og hvorfor hans artikel er relevant (hvad jeg bestemt synes, at den er, men det kan ikke enhver læser formodes at vide). Rmir2 (diskussion) 26. nov 2016, 08:19 (CET)
  4. Udsagnet "Personerne er placeret som Hansen finder dem betydningsfulde, de mest betydningsfulde står forrest." kunne nok fortjene en uddybning og kildebelæg. Rmir2 (diskussion) 26. nov 2016, 08:24 (CET)
  5. Det vil nok være rimeligt at sætte billedet ind i en kontekst om Constantin Hansens liv og virke som kunstner: er det tidligt eller sent? Hvilke forudsætninger havde han? osv. Rmir2 (diskussion) 26. nov 2016, 08:29 (CET)

Under udvidelsen af denne artikel er jeg blevet opmærksom på det forhold at maleriet blev udført 1860-1864. Derfor kan man med reste påstå at det ikke hører med til Den danske guldalder, på den anden siden taler begivenheden i 1848 for at det hører med til Den danske guldalder, ligesom Constantin Hansen hører til personkredsen fra den danske guldalder.

Spørgsmål skal dette maleri kategoriseres som hørende til den danske guldalder? --Villy Fink Isaksen 13. mar 2009, 17:44 (CET)

Jeg fandt denne titel på antikvariat.net, så der er vel dækning for at sige at det er malet af en "guldaldermaler"?
HANSEN, CONSTANTIN. - ROHDE, H.P. En guldaldermaler i Italien. Kunsthistorisk mosaik sammensat af breve og optegnelser hidrørende fra Constantin Hansen og hans kreds. Illustr. Kbh. 1977. ...
Man kan så lede efter udtryk som "En sen Constantin Hansen udviklede sig dog i en anden retning ..." eller lignende formulering der kunne berettige at billedet placeres på en anden måde. Men indtil noget af den slags dukker op, er det vel i orden. -- Mvh PHansen 13. mar 2009, 18:13 (CET)


Tegning/skitse[rediger kildetekst]

Hvem vil hjælpe med at lave en tegning der viser omrids af alle personerne, således at man kan fortælle hven der står hvor på billedet ved at sætte et nummer på hver enkelt person der skal fortælles hvem er. --Villy Fink Isaksen 17. mar 2009, 12:23 (CET)

Lyder som en god ide. Jeg har dog ikke andet end paint, så det vil ikke blive særlig flot grafisk. Men hvis nogen har styr på photoshop eller sådan noget, så må de meget gerne skrive her. --Lindberg 11. sep 2009, 17:08 (CEST)