Diskussion:Den Hvide Nat

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Denne side er virkelig upræcis og trænger voldsomt til både faktuelle oplysninger og kilder. (skrev 212.242.105.145 TusneldaDK 8. jan 2009, 23:56 (CET)(disk. • bidrag) 5. jan 2009, 22:52. Husk at signére dine indlæg.)

Men nu har jeg selv rettet den i al hast - så nu er det mig I skal "skyde på" (-: (skrev 212.242.105.145 (disk. • bidrag) 5. jan 2009, 23:38. Husk at signére dine indlæg.)TusneldaDK 8. jan 2009, 23:56 (CET)
Det ser fint ud, men der kunne måske være nogle flere henvisninger i teksten? Den ser noget kedelig ud, lidt for "sort på hvidt", og måske et billede ville peppe artiklen lidt op? Desuden skal den kategoriseres, og der skal evt. tilføjes en stub. --Harne 5. jan 2009, 23:49 (CET)
Vi skal ikke nødvendigvis ligge underfor en-wiki, men der er ikke på en-wiki noget selvstændigt opslag på White Night. Der er derimod en række meget omfattende artikler om selve katastrofen og om sekten i al almindelighed. Var det ikke en idé at skrive artiklen om Den Hvide Nat ind i Jonestown artiklen eller (måske endnu bedre) oprette en artikel om Jim Jones og/eller sekten, og så lade beskrivelsen af en hyggeaften i klubben indgå i en sådan ny artikel ? --Pugilist 6. jan 2009, 00:07 (CET)

Jeg er helt enig i jeres betragtninger, både mht. opsætning og kilder. Jeg må indrømme at jeg ikke har sat mig ind i teknikken omkring artiklerne, så jeg vil blive meget glad hvis en af jer "gamle" vil hjælpe med det. Kilderne skal jeg nok sætte på på et senere tidspunkt.

Jeg er også enig i at "white night" bør være en del af en større artikel (som på engelsk Wiki). Den artikel skriver jeg også gerne på et tidspunkt hvor jeg har lidt mere tid. Jeg har udelukkende redigeret den oprindelige artikel til Hvid nat fordi den allerede lå her (og efter min bedste overbevisning ikke var indholdsmæssig "forsvarlig" -no offense til den oprindelige skribent som jeg går ud fra har gjort sit bedste). En ordentlig artikel om Peoples Temple ville også sikre at 18. November ikke omtales som "hyggeaften i klubben" (-:TusneldaDK 8. jan 2009, 23:56 (CET)

Jeg kan se at der er en sød og dygtig redaktør der har lavet "revolutionært selvmord" til et link. Lige nu er det to links til hhv. selvmord og revolutionært. Termen "revolutionært selvmord" hentede Jim Jones fra Huey P. Newton, en af "hjernerne" i Black Panther bevægelsen. Så måske kan man også lave et samlet link til "revolutionært selvmord"? TusneldaDK 9. jan 2009, 01:12 (CET)

Artiklen fik på et tidspunkt en hel del mere "farve", da stort set alle ord blev gjort til links. Det er jeg ikke helt sikkert på er en forbedring af artiklen, og en anden brugere har da også taget redigeringen op til diskussion her. Jeg tror ikke, at "revolutionært selvmord" kan bære en selvstændig artikel. Er det et begreb, der er benyttet alene af Jim Jones, bør (din kommende?) artikel om manden behandle emnet, men jeg tror ikke, at det er en god idé at oprette selvstændige opslag for hver af hans excentriteter med mindre, der er tale om generelle emner. --Pugilist 9. jan 2009, 08:26 (CET)

Den er fin - det kan omtales i den kommende artikel. Det virkede bare fjollet at skille begrebet ad - lidt ligesom "rum (link) færge (link)". Der kan evt. linkes på tværs fra Jonestown til en (kommende?) artikel om Black Panthers (Huey P Newton var chefideolog hos Black Panthers). Forbindelsen mellem de to organisationer er ikke uvæsentlig. Tak for hjælpen! (hvad angår de mange links, så er det opstået uden min mellemkomst (det har jeg slet ikke evner til), så der er en anden der er nødt til at gøre noget ved dem) TusneldaDK 9. jan 2009, 20:40 (CET)