Diskussion:Den anglikanske kirke

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Der er store indre forskjelle med højkirkelig og lavkirkelig som centrale inddelinger. De forskellige grupper strækker sig helt fra dem, der ligner den romersk-katolske kirke til forveksling, til dem, der næsten er calvinske. Flertallet hører til den "bredkirkelige" tradition (Broad Church), som ligger mellem de to yderpunkter

Jeg er usikker over for den sidste sætning. Må jeg til diskussion fremsætte den opfattelse, at ligesom højkirkeligheden nærmer sig til romersk katolicisme, og lavkirkeligheden til calvinisme, så nærmer bredkirkeligheden sig til rationalisme, hvad der indebærer at dens tilhængere (modsat både de højkirkelige og de lavkirkelige) ikke lægger megen vægt på kristendommens overnaturlige aspekter – men alligevel ønsker at opretholde den "synlige" kirke. -- Sebastjan 10. jan. 2006 kl. 10:30 (CET)