Diskussion:Der Spiegel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Der Spiegels lange, dybdegående artikler

Ordet dybdegående er for mig nyt og ukendt, og det findes da heller ikke i RO (som derimod har dybgående og dybtgående). Ikke desto mindre finder jeg 300.000 hits i Google på dybdegående. Er dette en acceptabel nydannelse i sproget, eller er det et modefænomen? -- Sebastjan 05. feb. 2006 kl. 11:25 (CET)

Modefænomen og et af de tilfælde, hvor man kan beklage at Jordans vadesteder er ikke lige i nærheden. Tilsvarende med "mørkelægning". --Palnatoke 5. feb 2006 kl. 11:57 (CET)
Ja, vi har her et par eksempler på en forlængelses-tendens, som det må være legitimt at søge at modarbejde. Et ekstremt eksempel: Tidligere hed det "at opholde livet", og "at tjene til livets ophold". I dag skriver vistnok de fleste "at opretholde livet", og "at tjene til livets opretholdelse" – det sidste ord er forlænget fra 2 til 5 stavelser! -- Sebastjan 06. feb. 2006 kl. 11:00 (CET)
Man kunne i grunden slette det sidste ord og således endda spare s'et uden at meningen ville forsvinde. --Palnatoke 6. feb 2006 kl. 11:07 (CET)