Diskussion:Det gamle Egypten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Bibelen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Bibelen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af bibelrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

hej alle sammen er der nogel der ved hvad kong familiene i Egypten hedder skrive jeres svar nu !

Gigantiske pyramider[redigér wikikode]

Jeg kan ikke rigtig finde en god formulering. Jeg er ked af at fjerne Mykerinos/Menkaure. Dels udgør pyramiderne ved Giza en helhed. Dels er Menkaures pyramide stor, 65m sammenlignet med de 52m der senere bliver en slags standard.

Men prøv at se på listen over de største ægyptiske pyramider:

  • i en klasse helt for sig selv Keops' og Kefrens pyramider ved Giza, 147 og 144m
  • også en en klasse for sig, Snofrus tre pyramider på 105, 105 og 92m
  • to pyramider fra 12. dynasti, tilhørende Senwosret III (78m) og Amenemhet III (75m)
  • fra 5. dynasti Neferikares pyramide på 72m
  • og så kommer Menkaures på 65m (forudsat at hans farbror Djedefre ikke fik bygget sin pyramide op i fuld højde, hvilket er sandsynligt).

På den baggrund synes jeg ikke man kan regne Menkaures pyramide med til giganterne. Jeg kan ikke finde en fyndig formulering der inkluderer Menkaure uden at give det indtryk at hans pyramide er i klasse med de to andre ved Giza.

--Klausok 24. mar 2007 kl. 09:55 (CET)