Diskussion:Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg foreslår vi flytter denne artikel til DSM-IV, 1) som er den fulde betegnelse, og tillige den der anvendes i forskningsartikler og daglig tale (de steder jeg kommer i det mindste :-)). 2) Som det fremgår af interwiki-linksene, synes praksis på de fleste andre sprog tilsvarende at være DSM-IV. 3) Det skaber også symmetri med WHO-listen, der benævnes ICD-10 her i artiklen.

Alternativt skulle man (som tilfældet ICD-10) have to artikler: en der hedder ICD, der så henviser til den aktuelle ICD-10. Disse to foreslår jeg sammenskrevet under navnet ICD-10 (se diskussion under ICD). Så længe artiklerne er så korte kan jeg ikke se berettigelsen i at have to artikler der (aktuelt) omhandler det præcis samme.--Crimse 15. feb 2007 kl. 02:31 (CET)

Hermed Gjort--Jan Friberg 27. mar 2007 kl. 12:04 (CEST)

Jeg foreslår omvendt, at artiklen oprettes som "DSM" og at de forskellige versioner DSM-III, DSM-IV, DSM-5 osv. redirectes til denne artikel, hvor man så kan beskrive de forskellige versioner. Det er sådan man har gjort på den engelske wiki, hvilket giver god mening (der ville være meget redundant information, hvis hver version skulle have deres egen side, og hver version er ikke vigtig nok til at bære en selvstændig side - så store er forskellene heller ikke). DSM-IV har været den aktuelle version i hele wikipedias levetid, men nu er der en ny version på vej (DSM-5), så det giver god mening kun at have én side. --Anders (ABC) 9. maj 2010, 22:30 (CEST)[svar]