Diskussion:Diskontoen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg ved nærmest intet om emnet, men....

Artiklen hedder diskonto, men samtidig taler artiklen både om diskontorenten og diskontosats uden at forklare, om alle tre begreber skal betragtes som synonymer. Artiklen i Salmonsens om diskonto giver forøvrigt en noget anden forklaring på begrebet, så der er åbenbart sket en betydningsforskydning eller lignende. Som den fagidiot, jeg er, vil jeg selvfølgelig mene, at noget sådant bør forklares. ODS kunne nok også være værd at kigge i (ikke overraskende er den på linje med Salmonsens). --Heelgrasper 30. jan 2006 kl. 23:37 (CET)

Uden at være 100% sikker, så vil jeg sige, at tiden er løbet fra de betydninger du henviser til. Jeg må dog indrømme, at der ringer en klokke langt væk, når jeg læser om "at diskontere". Jeg undersøger sagen i løbet af dagen.
Men iøvrigt kan jeg bemærke, at selve ordet "diskonto" i denne artikel betegner rentesatsen (pt. 2,25 %). Dermed er "diskontorenten", "diskontosatsen" og "diskonto" synonymer. Jeg prøver at omformulere indledningen, så det fremgår tydeligere.--|EPO| 31. jan 2006 kl. 11:16 (CET)
Min research har bragt mig frem til verbet "diskontere", som har to betydninger:
  1. Forrenting af en veksel.
  2. Diskontering af forventede investeringsudbytter til bestemmelse af nutidsværdi.
Jeg prøver at oprette artikler, som beskriver forskellene. Har også omformuleret artiklen.--|EPO| 31. jan 2006 kl. 11:53 (CET)