Diskussion:Donetsk oblast

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Folkeafstemningen i 1994[rediger kildetekst]

For at gøre baggrunden for den aktuelle situation mere forståelig, vil det være en hvis vi kunne få omtalt folkeafstemningen i 1994 i Donetsk oblast og Luhansk oblast. Jeg tror at det var PerV, der nævnte den for nyligt, kan dog ikke finde hvor. Folkeafstemningen har selvstændige artikler her: uk:Референдум на Донеччині та Луганщині 1994 og ru:Референдум в Донецкой и Луганской областях 1994 года. Jeg har desværre ikke nogen, der kan hjælp med oversættelsen i de næste uger. Så hvis nogen har mulighed og lyst... --Madglad (diskussion) 12. aug 2016, 11:12 (CEST)

Jeg smed linket på Diskussion:Folkerepublikken Lugansk, bare for at have det et sted, til jeg får tid til at skrive det ind. Jeg synes omtalen skal være på alle fem artikler: denne, Luhansk oblast, begge folkerepublikker og Den Føderative stat Nyrusland, måske endda i artiklen Donbass. Jeg har ikke læst den ukrainske artikel, men den russiske nævner andre folkeafstemninger, som foregik i andre oblaster, før den i Lugansk og Donetsk oblast. Jeg synes også artiklerne bør have et afsnit om sprogspørgsmålet. Ligesom strejkerne i Donbass minerne i 1989-1993 bør omtales. Jeg har fundet den russiske artikel om det. Under de strejker blev der rejst en række politiske krav. mvh Per (PerV) (diskussion) 12. aug 2016, 12:14 (CEST)
PS: Jeg har tænkt mig at udbygge denne artikel tilsvarende Luhansk oblast, med oplistning af områder kontrolleret af Kijev, og områder kontrolleret af folkerepublikken. mvh Per (PerV) (diskussion) 12. aug 2016, 12:17 (CEST)
Jeg synes at der bør oprettes én samlet artikel Konflikten i Donbass-området fra 2014 el. lign. - det er bedre end at have det spredt for meget, selv om det også skal omtales i relevant omfang i de enkelte artikler. Den Føderative stat Nyrusland har vist været en parantes i historien og kan passende indskrives i samleartiklen. Er det en farbar vej at gå? Er navnet godt nok? --Madglad (diskussion) 12. aug 2016, 12:50 (CEST)
Jeg kan se at vi allerede har en samleartikel, som er gået lidt i glemmebogen for mit vedkommende: Krigen i Donbass. En-wiki har tre: en:War in Donbass, men også en:Russian military intervention in Ukraine (2014–present) og en:2014 pro-Russian unrest in Ukraine. Så skal vi vel bruge den? --Madglad (diskussion) 12. aug 2016, 13:26 (CEST)