Diskussion:Drumlin

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nej det er ikke korekt. Der findes to modeller for dannelse af drumlins: 1) Drumlins er en erosionsstruktur efter voldsomme smeltevandsløb. 2) Drumlins er dannet som aflastningsstrukturer ved subglacial deformation i forbindelse med en aktivt fremrykkende gletcher henover sedimenter. (Skrev Philip.kruse.jakobsen (diskussion • bidrag) 16. sep 2006, 10:03. Husk at signere dine indlæg.)

Hvorfor sammenskrivning (flytning)?[rediger kildetekst]

Det står mig ikke klart hvorfor netop Drumlin og Bakkeø skal sammenskrives. Er det det samme? Og hvad er så det mest rigtige navn? Og hvad er forskellen til en bakke (geologi)? --MGA73 16. sep 2008, 14:22 (CEST)

Har nu læst lidt mere på artiklerne og ser ingen større forskel ud over betegnelsen. Om der senere skal sammenskrives med en bakke også vil tiden vise. --MGA73 30. sep 2008, 21:57 (CEST)
Men det er to vidt forskellige ting så det er uheldigt at artiklerne er skrevet sammen "drumlins" behøver ikke at stamme fra ældre nedisninger--Lcl 1. okt 2008, 15:45 (CEST)

Sammenskrivningen blev foreslået 3. nov 2007 og der var ingen, der havde argumenteret for, at sammenskrivning var en dårlig idé. Når jeg læste de 2 artikler (den tekst de havde før sammenskrivningen) fik jeg indtrykket, at der var tale om det samme "fænomen" (nemlig basalt set en bakke) bare skrevet på lidt forskellig måde. Jeg overvejede derfor også om sammenskrivningen burde ske til bakke.

For mig er vi alle mennesker uanset om vi ved er produceret i sengen, til en julefrokost eller ved reagensglas-metoden. Vi er også mennesker uanset om vi er enebørn eller trillinger, og uanset om vi er født i Afrika eller på Bornholm. Hvis du fx ser navnet Jakob så kan du se, at navnet Jacques også er skrevet i artiklen fordi de er har mange ligheder. Så det at beskrive "ensartede" ting i samme artikler, selvom der er enkelte forskelle, er således ikke usædvanligt.

Men hvis det ene navn bruges mere om "bakker" dannet på en speciel måde, så må det selvfølgelig gerne fremgå. Men om det behøver have hver sin artikel er vel en smagssag og afhænger vel dels af mængden af ligheder og mængden af informationer, der er eller kan skrives om emnet. Min opfattelse er, at nyancer bedre kan fremgå, hvis det forklares i samme artikel.

Du er selvfølgelig velkommen til at udbygge artiklen og sætte overskrifter ind, hvis du mener, at det letter forståelsen. Hvis du mener, at de overhovedet ikke er muligt at behandle i samme artikel, så er du selvfølgelig også velkommen til at argumentere for det - gerne med kildehenvisninger. --MGA73 1. okt 2008, 19:34 (CEST)

Og et rockband er et rockband, så her kan vi gå i gang med den helt store sammenskrivning:-) Jeg er enig i, at hvis indholdet er det samme, så skal opslaget "drumlin" bare slettes, indtil nogen gider at skrive om en rigtig drumlin.
Hehe godt sagt. Hellere omdirigering end sletning, hvis samme emne er behandlet 2 steder. Så bliver "man" nemlig automatisk ført hen, hvor der står noget om emnet. --MGA73 2. okt 2008, 10:06 (CEST)

Der er ingen tvivl om, at "drumlin" og "bakkeø", i hvert fald inden for dansk sprogbrug, dækker to vidt forskellige fænomener. En bakkeø kan vel næppe kaldes en bakke; den er snarere et højdedrag eller en højslette. Uanset, hvordan den er dannet, er det i hvert fald ikke på samme måde som de såkaldte drumlins (dansk: hattepuldbakke). Her skal afgjort skrives to forskellige artikler af en med geologisk viden. I øvrigt er formuleringen om dødis, der ikke kan få noget slæbt med sig, mystisk. Dødis slæber aldrig noget, da den er knækket af gletsjeren og ligger stille, deraf navnet dødis. (Skrev 81.19.246.10 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.) (22. okt 2008, 11:38)

Opdeling af Bakkeø og Drumlin[rediger kildetekst]

Så har jeg opdelt de 2 artikler igen. Jeg skal hermed opfordre folk, som ved noget om emnet til at rette artiklerne til. Husk bare kilder og forklaring i beskrivelsesfeltet. --MGA73 23. okt 2008, 16:09 (CEST)