Diskussion:Dværgfalk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Fugle og Ornitologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fugle og Ornitologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fugle- og ornitologi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Copyvio[redigér wikikode]

Denne artikel blev oprettet 14 minutter efter den sidste redigering af samme forfatter ved en anden artikel. Enten skriver personen fra ip 212.55.46.224 utroligt hurtigt eller også er siden kopieret et sted fra. Er der nogen som kan finde denne kilde? --Maitch 23. maj 2005 kl. 02:09 (CEST)

Den stammer åbenbart også fra en public domain tekst af den Færøske post [1]. Jeg skal smykke den ud - til mindst med links, kilde og den fantastiske frimærke selv. Ornitologisk kan jeg desværre ikke bidrage til klassificeringen ;-) Arne List 24. maj 2005 kl. 16:52 (CEST)
Tak for hjælpen. Jeg havde selv ikke held med at finde kilden. --Maitch 24. maj 2005 kl. 16:57 (CEST)
Det kan man kun vide, når man arbejder hvert dag om Færøerne og sammen med deres filateliske afdeling. Tilfældig er jeg lige ved at oversætte en bog, som drejer sig blandt andet om denne frimærke med dværgfalken. I øvrigt er http://www.stamps.fo, http://www.tjatsi.fo, http://www.faroeartstamps.fo og http://www.faroestamps.fo fantastiske public-domain-kilder man kan benytte - man skal selvfølgelig henvise til den og bygge det ud. Jeg finder ingen tid at gør det på dansk, fordi det er ikke mit modermål, men hvem interesserer sig om Færøerne - voilà: her er viden samlet. :-) Arne List 24. maj 2005 kl. 17:16 (CEST)
Jeg kan se noget sted at beskrivelsen af dværgfalken på www.stamps.fo skulle være public domain. Hvor er det angivet henne? Byrial 24. maj 2005 kl. 23:08 (CEST)
Det trænger bestemt til tydeliggørelse. På www.stamps.fo kan jeg intet finde om copyright, og der er billede og tekst kopieret fra. Det færøske postvæsen har (mindst) tre andre sites, som de henviser til.
På den ene af dem: http://www.faroestamps.fo/?side=fe81764af15051472a85f76fbef03396 er følgende anført:
"The texts and graphics on Faroestamps are in Public Domain and can be copied and cited, as long as Faroestamps is mentioned as a source. The texts and graphics may not be used for commercial purposes, or mechanical reproduction without permission from the Faroese Philatelic Office."
Denne site indeholder dog natur- og (fugle-)billeder, som er copyrighted.
Så måske er det ok, men det bør verificeres ved direkte henvendelse til den adresse, som er anført på siten. Der er mange dejlige billeder, så det er nok umagen værd. --Sir48 (Thyge) 25. maj 2005 kl. 00:06 (CEST)
Jeg studser lidt ved formuleringen The texts and graphics may not be used for commercial purposes. Husker jeg helt galt, når tekster på Wikipedia kan blive brugt til kommercielle formål? I så fald kan vi jo ikke bruge teksterne.--Heelgrasper 25. maj 2005 kl. 00:16 (CEST)
Hvis teksten er taget fra www.stamps.fo som angivet, mens det er faroestamps.fo som er public domain er der i hvert fald et problem. Ligeledes er det selvmodsigende at kalde noget public domain og bagefter at det ikke må bruges kommercielt. De må vel mene noget andet med public domain, end hvad man normalt forstår ved begrebet, og i så fald kan vi næppe heller bruge faroestamps.fo som kilde. Byrial 25. maj 2005 kl. 00:49 (CEST)
Nårh, det er ikke intentionen af det hele. Der er ingen problem med disse tekster her. Se også min diskussion Hvis én vil kjekke det - værsgo, og med henvisning til Dværgfalkens artikel fx :-) -- Arne List 26. maj 2005 kl. 22:54 (CEST)