Diskussion:Elallergi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

I de værste tilfælde kan det forekomme, at biler kortslutter og pærer springer, når disse personer går forbi... - Disse tilfælde (hvis der i det hele taget er noget om det) (overtro ?) er jo det modsatte, nemlig at kroppen (måske ubevidst) udsender energi til hhv. bilen og pæren. Erikhj 2. jul 2010, 18:21 (CEST)

statisk el - / elektromagnetisk overfølsomhed[rediger kildetekst]

'men det siges, at det muligvis kan være statisk elektricitet, som er ladet inde i kroppen.' - Statisk elektricitet er ...statisk, og kan ikke eksistere isoleret inde i kroppen, der jo for det meste består af vand. Derfor tilføjet, at det nok nærmere er (elektro)magnetisk overfølsomhed. Erikhj 2. jul 2010, 18:24 (CEST)

Flytning af Kategori[rediger kildetekst]

Jeg mener at artiklen bør flyttes til en anden kategori da der ikke er tale om en egentlig allergi. Allergi defineres som en overfølsom (overdreven) reaktion i immunforsvaret på ellers harmløse antigener i vores omgivelser. Da der her ikke er tale om egentlige antigener kan elallergi ikke defineres som en allergi. Jeg er dog ikke klar over hvilken kategori der vil være mere passende. Mikkel Berger (diskussion) 26. nov 2014, 11:30 (CET)

Artiklen bygger få forældede informationer og påstande. Mindst 15 forskere og forfattere, der har påvist det modsatte af, hvad der postuleres, er ikke nævnt. "Den institutionelle korruption, som er baseret på et samarbejde mellem myndighederne og repræsentanter for den trådløse telekommunikations-industri, har et helt legalt fundament. Men ser man nærmere efter, vil man erfare, at industrien og politikken har et velnæret samliv. Den trådløse telekommunikations-industri har aldrig tøvet med at fodre sine samarbejdspartnere på den politiske arena med information, som egner sig til at støtte op om industriens særinteresser. Denne ensidige information genereres ved hjælp af samarbejdsvillige forskere og ved at misbruge videnskaben. Om disse forskere bidrager frivilligt eller under pres, så gør de uanset deres for at devaluere alle videnskabelige fund, som ikke støtter op om ideen om at den radiofrekvente stråling er harmløs. Når det drejer sig om den trådløse telekommunikation er praksis med institutionel korruption meget bekymrende, når man tager i betragtning, at resultatet af det igangværende feltstudie - med fem milliarder deltagere - er usikkert. Med udgangspunkt i de trivielle rapporter som distribueres af massemedierne efter pålæg fra og på vegne af den trådløse telekommunikations-industri, forstår befolkningen ikke, at deres fremtidige helbred og velvære står på spil!"

  • (Citat: Professor Franz Adlkofer, leder af det EU-finansierede REFLEX studie, der påviste DNA-strengbrud som følge af mobiltelefoni).

I begyndelsen af 1990'erne bevilgede tele-industrien 25 millioner dollars til en stor undersøgelse af forholdene, men da resultaterne i visse tilfælde var ugunstige, begyndte man via en stor PR-virksomhed af mistænkeliggøre forskerne. Se filmen 'Thank You For Calling' af Klaus Scheidsteger, eller 'Der Handykrieg' af samme - sidstnævnte ligger til fri afbenyttelse på Youtube. Af filmen fremgår det hvordan den ansvarlige person i WHO mod deres regler modtog 150.000 dollars plus det løse fra industrien - og har modarbejdet den fulde sandhed om forholdene, altså de potentielle konsekvenserne af udsættelse for radiofrekvente elektromagnetiske felter. Vigtige kilder er bogen 'Cell Phones: Invisible Hazards in the Wireless Age' af Dr. George Carlo, der var leder af det store forskningsprojekt: https://www.amazon.co.uk/Cell-Phones-Invisible-Hazards-Wireless/dp/078670960X/ref=sr_1_7?s=books&ie=UTF8&qid=1515317981&sr=1-7&keywords=george+carlo Også bogen 'Disconnect' af Devra Davis - hendes foredrag "The truth about mobile phone and wireless radiation" som ligger her: https://www.youtube.com/watch?v=BwyDCHf5iCY - læs også om hende og organisationen EHtrust her: https://ehtrust.org/publications/disconnect-dr-devra-davis/ Læs den nye bog (2017) 'Mørkelægning af af mobilstrålingens konsekvenser' af af Eva Theilgaard Jacobsen, hvori hun tilbageviser påstande fra Rubin og andre og afslører, hvordan Sundhedstyrelsen har misinformeret og tilbageholdt informationer, også i svar til Folketinget. Jan Eskildsen93.165.9.53 7. jan 2018, 10:43 (CET)