Diskussion:Elisa Maria Boglino/Arkiv 3

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Diskussion:Elisa Maria Boglino.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.

Hvordan åbne og redigere i Refliste...der står med Skabelon:---?[rediger kildetekst]

Hvordan åbner jeg Reflisten?Nogen der kan hjælpe med det? Skal indsætte noget i en af referencerne. Der står man kun kan redigere i wikimode.TakHNBS (diskussion) 31. jan 2019, 15:38 (CET)

Davs, jeg går ud fra, at du refererer til, at der under Elisa Maria Boglino#Referencer kun står {{Reflist}}. Dette er fordi referencerne kun bliver defineret ved stederne med <ref>, så du bliver nødt til at kigge igennem artiklen for at finde den præcise kilde, du vil rette. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 4. feb 2019, 17:55 (CET)
@Biscuit-in-Chief: Undskyld, bruger forhåndsvisning, men nogle gange skal jeg skifte mellem afsnit, og kan ikke finde ud af at gøre det anderledes end at gemme.Ville gerne sætte denne oversættelse "Og her rammer udstillingen, punktet der vækker størst opmærksomhed og interesse;bidraget af kendte navne som (Lia) Pasqualino Noto, Pina Cali, Maria Grazia di Giorgio og Elisa Maria Boglino, men også de mindre kendte Elena Pirrone og Piera Lombardo. Skabere af malerier, der spiller mesterligt på diagonale linjer, tørre og strenge arkitektoniske linjer og en uroskabende fremmedgørelse." ind i ref. nr 27...der hvor der står e "E qui la mostra...."er det noget du kan hjælpe med.?Vh.HNBS (diskussion) 4. feb 2019, 18:49 (CET)
@Biscuit-in-Chief:Hej , kan se at du har rettet teksten , under billeder så den ikke står med fed. Synes det er godt.Tak:) Var det med oversættelsen ( se ovenfor) noget du kan gøre?Har prøvet.....kan ikke finde ud af det.HNBS (diskussion) 5. feb 2019, 17:38 (CET)
Yes check.svg Gjort mht. oversættelse. Og ang. forhåndsvisning kan du bare trykke på "Redigér" oppe i højre hjørne af hele artiklen :-) --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 5. feb 2019, 17:58 (CET)
Det er et ret stort projekt, du har startet, for så ny en bruger, som du jo er. Jeg skal nok prøve at hjælpe undervejs, men måske du kunne læse noget af WP:S og WP:CITE? Det ville hjælpe meget for forståelsen af Wikiedia, og det sidste link kunne lære dig at formatere referencerne korrekt :-) --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 5. feb 2019, 18:08 (CET)

1000 tak for hjælp....synes den Italienske tekst skal slettes? Hvorfor må der ikke være det link til :it: wikipedia, den artikel om Lia P.Noto er så god , til at understøtte denne, selv om det er Google oversættelse.?HNBS (diskussion) 5. feb 2019, 18:56 (CET)

I Hjælp:Henvisninger til andre sprog#Sproghenvisninger som vises inde i artikelteksten står der:

“Men det [at linke til andre Wikipediaer] undgås normalt, fordi det regnes for forvirrende for læserne, hvis en henvisning uventet fører dem væk fra den Wikipedia, som de aktuelt læser i.”

Da artiklen it:Lia P. Noto ikke er specielt vigtig for artiklen, skal det undgås :-) —Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 5. feb 2019, 20:50 (CET)

Er glad for at du hjælper med at rydde op.Ved godt , at der virkelig trængte til at blive samling på de henvisninger, kan ikke selv gøre det. Er uenig med dig i at Lia artiklen ikke er vigtig. De to var veninder og udstillede sammen, Lia artiklen er lang og meget uddybende , hvis nogen skulle have interesse i at læse om kunstmiljøet på sicilien i tyverne og trediverne....og specielt om kvindelige kunstneres vilkår.......det er en spændende artikel.Jeg vil meget gerne have lov , at bevare det link aktivt hvis muligt.Det er ikke noget der vil blive skrevet om i dansk wiki... Maioli er Elisas fars navn, det står der om i familie og privatlivs afsnittet. HNBS (diskussion) 5. feb 2019, 22:02 (CET) Henvisning nr 4 , i Tiden på Sicilien, er blevet inaktivt? HNBS (diskussion) 6. feb 2019, 11:21 (CET)

Det kan godt være, at du foretrækker dette, men det er altså ikke sådan vi gør her på stedet.
I ref 16, er det så meningen, at det skal forstås som en note, eller skal "Note Biografiche dell Artista" forstås som et navn? --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 6. feb 2019, 16:29 (CET)
Det skal forstås som et navn," Biografiske Noter om kunstneren, udarbejdet ..."

Tænker også at der er nogle dubletter under litteratur.Var ikke helt klar over , om jeg skulle skrive navnet på indlægget i bogen , eller kun bogens navn.Den kan vi tage senere, måske jeg selv kan finde ud af at rette.Men jeg får jo lidt kritik , når jeg redigerer.HNBS (diskussion) 6. feb 2019, 17:01 (CET)

Okay, så "Note Biografiche dell Artista" betyder "Biografiske Noter om kunstneren, udarbejdet"? --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 6. feb 2019, 17:21 (CET)
Jeps, udarbejdet af kunstnerens søn Camillo Boglino. De ligger under brugerdisk. punktet Du oversætter....HNBS (diskussion) 6. feb 2019, 17:32 (CET)
Okay, har nu sat det i kursiv. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 6. feb 2019, 18:24 (CET)

Lige nogle ting:

--Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 6. feb 2019, 18:41 (CET)

Desuden har jeg prøvet at få ordnet Elisa Maria Boglino#Litteratur, men det er en smule forvirrende. Du har b.la. skrevet sidetal osv., som burde være blevet citeret i referencerne, og så burde bogen have været under litteratur. Wikipedia er bestemt ingen nem ting, men det er vigtigt :) --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 6. feb 2019, 19:17 (CET)

Lige lidt selvforsvar...synes jeg har sat alle billedtitler i kursiv? Men nu står en af udstillingerne i kursiv? Anyway , du har ret i at det afsnit om udstillinger er meget kompakt. Der er næsten en afskrift af Note Biografiche, pånær opremsninger af anmeldere og små afsnit om hendes liv.Var i tvivl om det afsnit overhovedet skulle være der, men det var mere for at dokumentere at hun har udstillet efter 1935, og der har jo så også været en del udstillinger efter hendes død, hvor hun har været repræsenteret.Man kunne måske lave lidt flere mellemrum ,så det ikke er så kompakt .....eller stryge det?HNBS (diskussion) 6. feb 2019, 20:52 (CET) Tror også du kan stryge nogle af de eksterne henvisninger, f.eks den til pinterest.Der er en der fortæller om en udstilling i 2016, hvor hun var med.HNBS (diskussion) 6. feb 2019, 21:08 (CET)

Vi kunne lave en liste (evt. med *, der ville lave den samme liste, som den, jeg lavede inden du skrev “lige lidt selvforsvar...”), da det vill gøre det langt nemmere at holde styr på. Ang. værker, det kan godt være, at du har sat malerier i kursiv, men der er nogle bøger under “Litteratur”, som har citationstegn ( “ ) i stedet for kursiv.
Har du noget af infoen i artiklen fra de bøger, der står under “litteratur”? For jeg vil gerne have ryddet op i denne sektion, men jeg vil ikke slette nogen kilder. Og hvis du har noget af informationen fra nogen af bøgerne, kan du så putte dem op under referencer (altså inde i <ref>), så jeg kan få ordnet lidt i “Litteratur”? —Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 6. feb 2019, 22:30 (CET)

I den lille bog af Bardi, fra udstillingen i Rom er der mange reproduktioner( ikke nogen der er brugt her i artiklen), her kalder han hende en enestående kunstner og avant-coureur(avantgarde) det gør Ruta også i Artedonna,og hun er med i udstillingen Avanguarde Femminili in Italia e in Russia, som har et meget stort katalog, så den synes jeg skal bevares som litt. selv om der ikke direkte refereres til det. det kunne vi måske lave et ref til oppe ved Avantgarde? Det meste af teksten er taget fra Artedonna, Dizionario Biografico, Enceclopedia delle Donne+ egen viden. Du kan se lidt anden litt. nævnt i Enceclopedia. Jeg tro-ede at man under litteratur skulle nævne, den litt . der findes generelt, og ikke kun noget der er brugt i artiklen?HNBS (diskussion) 7. feb 2019, 09:57 (CET)

Har tilføjet en enkelt udstilling og en note , til afsnittet posthumt. Enkelte øvrige punkter under litteratur og eksterne henvisninger knytter sig også til dette afsnit.HNBS (diskussion) 7. feb 2019, 12:05 (CET)
@HNBS: Hvis ikke bogen er en kilde, men handler om Boglino, skal den stå under == Yderligere læsning ==. Og kunne du måske prøve at bruge en {{Cite book}}, når du tilføjer en bog? Den nuværende formatering er forvirrende. --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 7. feb 2019, 17:00 (CET)
Og for at svare på et af dine tidligere spørgsmål, nej, du skal ikke både putte en bog under "Referencer" og "Litteratur". Bare put den under "Referencer", så skal jeg nok putte den under "Litteratur" :-) --Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 7. feb 2019, 17:16 (CET)