Diskussion:Eugen Warming

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg har vurderet at der fortsat er tekst der er afskrevet fra Salmonsen, jf. nedestående sammenligning.

26. apr 2018 Salmonsen
Efter hjemkomsten fra Brasilien tog Warming i 1868 magisterkonferens og studerede derpå et semester i München.[3] I 1871 disputerede han for doktorgraden. Hans arbejde, overhovedet et af hans bedste ("Er Blomsterkoppen hos Vortemælken [Euphorbia L.] en Blomst eller en Blomsterstand?", med 3 tavler), viste ham som den udmærkede undersøger og den moderne, skarpsindige, komparative morfolog.[3] Det samme kan siges om det store prisskrift "Forgreningsforhold hos Fanerogamerne", som blev trykt i Videnskabernes Selskab’s Skrifter i 1872 og belønnet med guldmedaljen.[3] I 1871 havde Warming studeret under Hanstein i Bonn og da han vendte hjem, var det med omfattende indsigt i den botaniske mikroskopis teknik, hvilket i kraft af hans stilling som akademisk lærer fik stor betydning i Danmark, idet han derved var banebryder for den dengang moderne retning i botanikken.[3] På grund af en magtkamp mellem to fløje i det naturhistoriske miljø i København blev Warming forbigået, da professoratet i botanik blev ledigt med A.S. Ørsteds død. Fra 1873 til udgangen af 1875 fik han i stedet overdraget opgaven at holde planteanatomiske øvelser og forelæsninger for viderekomne ved universitetet. Fra 1874 var han docent ved Polyteknisk Læreanstalt og fra 1875 docent i botanik for farmaceuter.[3] Efter Hjemkomsten fra Brasilien tog W. 1868 Magisterkonferensen og studerede derpaa et Semester i München. 1871 disputerede han for Doktorgraden; hans Arbejde, overhovedet et af hans bedste (»Er Blomsterkoppen hos Vortemælken [Euphorbia L.] en Blomst eller en Blomsterstand?«, med 3 Tavler), viser ham som den udmærkede Undersøger og den moderne, skarpsindige, komparative Morfolog; det samme gælder det med Guldmedaillen belønnede, 1872 publicerede, store Prisskrift »Forgreningsforhold hos Fanerogamerne« (Vidensk. Selsk.’s Skrifter). 1871 havde W. studeret under Hanstein i Bonn og var ved sin Hjemkomst Herre over den botaniske Mikroskopis Teknik, hvorved han senere som akademisk Lærer fik stor Betydning i Danmark som Bærer af den dengang moderne Retning i Botanikken. Fra 1873 til Udgangen af 1875 blev det ham nemlig overdraget at holde planteanatomiske Øvelser og Forelæsninger for viderekomne ved Universitetet. Fra 1874 var han Docent ved Polyteknisk Læreanstalt og fra 1875 Docent i Botanik for Farmaceuter.

--Kjeldjoh (diskussion) 7. maj 2018, 14:02 (CEST)[svar]