Diskussion:Exogami

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Muligvis skyldes det blot mit ukendskab til emnet, men når det omtales som "sædvane, skik eller lov" kunne jeg godt tænke mig blot et enkelt eksempel nævnt. Jeg kan sagtens se, hvordan endogami kan optræde i den form, men jeg kan ikke umiddelbart huske at have hørt om fx en stamme, hvor man skal gifte sig med en fra en anden stamme. Altså med mindre det, at man ikke må gifte sig med sin helt nære familie, kan betragtes som et udtryk for exogami? --Heelgrasper 23. nov 2007, 02:23 (CET)

Men jeg tror sådan set familie exogami er det klassiske eksempel. Der er så stor variation i hvad der defineres som familie. Derudover er der vist kun en række obskure stammer der dyrker stamme exogami. Ved ikke om sådan noget som f.eks. det amerikanske militærs politik med at forbyde dets mænd og kvinder i at indgå i forhold kan betegnes som exogami.
(her er listet nogle stammer der praktisere exogami. Ikke nogle man umiddelbart vil kende på forhånd: http://www.1911encyclopedia.org/Exogamy) Rune X2 23. nov 2007, 03:00 (CET)
Måske den danske royale familie praktiserer exogami? Er det ikke noget med de har en tradition med at finde en partner uden for landets grænser? Rune X2 23. nov 2007, 10:59 (CET)