Diskussion:Femte kolonne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

"Objektivt vurderet" og "burde"[redigér wikikode]

Hvordan foretager man en "objektiv vurdering" af aktiviteternes skadevirkning, når der opereres i et politisk miljø, hvor femtekolonnevirksomhed kan komme på tale? Og hvem skal vurdere, om man "burde" opfatte et bestemt land som sit fædreland - og hvad vil dette i øvrigt sige? --Palnatoke 14. jul 2007, 21:21 (CEST)


Fædreland kunne måske erstattes med følgende passage: "det land hvis lovgivning man ved sit ophold der er underlagt". Men - i tilfælde af krigstid og påtvungen lov af en besættelsesmagt, må et mere følelsesbetonet tilhørsforhold træde i stedet. I den forbindelse kan fædrelandsfølelse komme på tale som ligitim årsag til opstand, og virke imod eller til skade for hvad man burde opfatte som fædrelandet (nationalstaten) må betragtes som fædrelandsskadelig.

Men - som diskussionen under landsforræderi viser, så er dette et yderst subjektivt emne. --Elwood 30. jul 2007, 13:34 (CEST)