Diskussion:Filosofiens historie

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Maskinoversættelse[redigér wikikode]

Denne artikel er baseret på en google oversættelse af den engelske side. Artiklen vil dog blive rettet løbende. Hvis man finder fejl, men ikke kan finde ud af hvad den egentlige tekst skal være (eller mangler en kilde) må man gerne skrive til mig, hvorefter jeg skal bestræbe mig på at ændre den til det rigtige. --Schønning 2. mar 2009, 15:21 (CET)

Når jeg ser på, hvor dårligt sproget og stavningen er i artiklen, må jeg stærkt fraråde at forsøge google-oversættelse igen. Det kræver lige så meget rettelse som selv at oversætte korrekt fra begyndelsen. --Sir48 (Thyge) 4. mar 2009, 10:07 (CET)

Jeg er da også igang med at redigere løbende i artiklen. Det var ment som en grundartikel, hvorfra man kunne forbedre artiklen. Jeg er desværre ikke nået så langt, da selv en enkelt kildehenvisning og redigering, fx om Anaximander, kræver at man læser en hel artikel om ham for netop at forstå hans budskab. Dertil ligger at jeg ikke har uddannelse i filosofi og dermed ikke kender den specifikke oversættelse af en given sætning. Men som sagt, en gennemredigering af artiklen vil forhåbentligt ske med tiden, indtil da kan tommelfingerreglen være, at der hvor der er kildehenvisning er artiklen redigeret. (Det ville dog stadig være rart hvis der er én med en viden indenfor filosofi der ville kigge artiklen igennem...)

En hyppig brugt metode ville anvendt her være at redigere på en side der fx hed: Bruger:Schønning/Filosofiens historie, og så kun overføre ét gennemarbejdet afsnit ad gangen til den egentlige artikel; så er risikoen for at løbe ind i sort tale ikke så stor. -- Mvh PHansen 4. mar 2009, 11:49 (CET)
Ville være en mulighed for fremtidige artikler. Vidste dog ikke at den mulighed var en realitet da jeg startede artiklen. --Schønning 4. mar 2009, 11:58 (CET)

Sokrates[redigér wikikode]

Jeg har søgt de filsofi-sider jeg kender, og endda også googlede "Socrates' legacy", men kan stadig ikke finde hvilken specifik indflydelse han har haft på filsofien. Hvis du har viden omkring dette punkt vil det være yderst hjælpsomt hvis du ville skrive det. Indtil dette bliver gjort, må afsnittet omkring Sokrates være at se som problematisk, og man burde derfor ikke sætte sin lid til dets informationer --Schønning 5. mar 2009, 18:08 (CET)

Der kan måske findes lidt her: en:Socrates#Legacyde:Sokrates#Nachwirkunghttp://www2.sunysuffolk.edu/pecorip/scccweb/INTRO_TEXT/Chapter%202%20GREEKS/Socrates_Legacy.htm — Endelig har en dansker beskæftiget sig med Sokrates: Om Begrebet Ironi med stadigt Hensyn til Socrates. -- Mvh PHansen 5. mar 2009, 21:50 (CET)
Tak, skal jeg kigge på. Jeg var selv meget forundret da jeg så hvor lidt der stod om Sokrates på den danske wikipedia. Er selv stor fan af ham, og det er da nok også derfor jeg ikke har fået rettet på denne side, da jeg ikke har kunnet komme videre med antikkens filosofi. --Schønning 5. mar 2009, 22:06 (CET)
Jeg har en uddannelse i filosofi og er i fuld gang. Koncetrerer mig om de overordnede filosofiske ting, den historiske udvikling, samt at samle relevante links ind hist og pist fra den danske wiki.

--Gecko12/2 2011.