Diskussion:Filosofikum

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Hej Heelgrasper, - Til den interessante artikel vil jeg kun bemærke at Examen philosophicum oftest (om ikke officielt) kaldtes Anden Eksamen (i hvert fald i begyndelsen af 1800-tallet). Det var vel fordi man tog den (året?) efter studentereksamen. Det overses tit at studentereksamen dengang afholdtes på Universitetet (dvs. Københavns universitet), ikke på latinskolerne. Endvidere kunne man påbegynde sit universitetsstudium uden at have aflagt en egentlig studentereksamen, nemlig på et testimonium fra en anerkendt personlighed (man var da "kakkelovnsstudent").

Jeg véd ikke hvor relevant dette er, eller i hvilken artikel det i givet fald hører hjemme.

Venlig hilsen, Sebastjan 04 maj 2005 kl. 09:35 (CEST)

Jeg bemærkede godt detaljen med Anden Eksamen, men jeg blev simpelthen i tvivl om, hvorfor det var, at den blev kaldt det. Det kunne være fordi Examen artium blev betragtet som den første, men filosofikum bestod jo også i lang tid af to prøver, så det kunne også være afledt deraf (at man havde bestået begge). Nu har jeg lige fået kigget lidt nærmere på artium og det ser ud til, at man betragtede den som den første og filosofikum som den anden (oplysning fundet her). Det ser forøvrigt ud til, at man i det store H.C. Andersen halløj ikke rigtig kan finde ud af det (her). Medmindre jeg tager helt fejl fremstiller note 3 det som om filosofikum var en del af studentereksamen.
Jeg prøver at indflette oplysningen om Anden Eksamen et relevant sted. "Kakkelovnsstudenterne" lader jeg ligge - i det mindste indtil jeg evt. finder ud af lidt om de præcise regler og bestemmelser på området.--Heelgrasper 4. maj 2005 kl. 10:23 (CEST)

Start en diskussion om Filosofikum

Start en diskussion