Diskussion:Flyselskab

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Luftfart Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Luftfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen af luftfart-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Et flyselskab er et selskab der producerer fly - et selskab der driver luftfartsruter hedder et luftfartsselskab. Det skal nok rettes. --Kaare Dybvad 1. feb 2007 kl. 22:29 (CET)

Ret det endeligt! --Morten LJ 1. feb 2007 kl. 22:36 (CET)
Helt så entydigt er det vist ikke. På f.eks. Københavns Lufthavns og Sterlings hjemmesider bruges betegnelsen "flyselskab" om luftfartsoperatører. Heje 1. feb 2007 kl. 22:55 (CET)


OK - hvad kalder man så et flyselskab som Boing? Rent sprogligt giver det god mening at et luftfartsselskab driver luftfart, mens et flyselskab producerer fly. --Kaare Dybvad 1. feb 2007 kl. 23:21 (CET)
Kunne den gordiske knude ikke hugges ved at kalde dem hhv flyproducenter og luftfartsselskaber. Flyselskaber kunne så være en flertydig, der leder videre til de 2 med en forklaring. --Jørgen 1. feb 2007 kl. 23:28 (CET)
Det er en god ide. Vi er nok ikke de eneste der er forvirrede/uenige. --Kaare Dybvad 2. feb 2007 kl. 00:03 (CET)
Ok. Det er bare en forvirring der ligger ret fjernt fra mit personlige sprogbrug: Et flyselskab, et busselskab og et taxaselskab driver transportvirksomhed - de fremstiller ikke hverken fly, busser eller taxaer; det gør derimod fly-, bus- eller taxaproducenter. Men hvis andre bruger ordene i anden betydning skal det naturligvis reflekteres her. Heje 2. feb 2007 kl. 09:00 (CET)

Start en diskussion om Flyselskab

Start en diskussion