Diskussion:Fodbold under sommer-OL 2012 (kvinder)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
OL Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt OL, et forsøg på at koordinere oprettelsen af OL-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
London Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt London, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Londonrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Flytteforslag[rediger kildetekst]

Er der nogen, der har noget imod, hvis artiklen flyttes til Fodbold under Sommer-OL 2012 (kvinder) i stedet for? Så får vi samme struktur som ved fx VM i håndbold 2011 (kvinder). --Arne (Amjaabc) (diskussion) 30. maj 2012, 17:08 (CEST)[svar]

Lyder fornuftigt i mine ører (Denne usignerede kommentar er skrevet af Tøndemageren (diskussion • bidrag) 30. maj 2012, 17:09)
Skal, underartiklerene som fx: Fodbold under Sommer-OL 2012 - kvindernes kvalifikation og Fodbold under Sommer-OL 2012 - kvindernes spillertrupper så også flyttes? --Trade (diskussion) 30. maj 2012, 23:17 (CEST)[svar]
Det har jeg ikke tænkt på før nu, for det er vist ikke noget, vi har fortilfælde for på samme måde som med VM i håndbold. Men hvad med Fodbold under Sommer-OL 2012 (kvalifikation kvinder) og Fodbold under Sommer-OL 2012 (spillertrupper kvinder) (hvis den sidste overhovedet bliver til noget reelt)? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 31. maj 2012, 08:30 (CEST)[svar]
Det er måske noget der skal tages op på brønden, men tænkte at i ligestillingens hellige tegn, hvorfor er det så at alt fodbold der har med mænd at gøre bare hedder det det hedder, og alt fodbold der har med kvinder at gøre, skal have (kvinder) i parentes bagefter? Bør der ikke også været en (mænd) bagefter når det er mændenes det drejer sig om? Men ellers synes jeg at flytteforslaget stadig lyder fornuftigt. mvh Tøndemageren 31. maj 2012, 12:54 (CEST)
Ja, det har du i øvrigt ret i - også det med brønden. Men omvendt er princippet jo som regel, at vi bruger den mest forekommende som den uden tilføjelse i parentes, hvis der kan udpeges en sådan. Og det kan der i hvert fald med fx EM i fodbold, hvor eksponeringen er vildt meget højere for mænd end for kvinder. Måske er det så ikke tilfældet for OL-fodbold, og så kan man evt. tage diskussionen der. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 31. maj 2012, 15:36 (CEST)[svar]

Flytteforslag: Fodbold under sommer-OL 2012 – kvindernes turnering

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Jeg faldt lige over denne cirka fire år gamle artikel med mit eget forslag om flytning. Forslaget har bredere perspektiv, idet der er (potentielt) mange lignende eksempler. Jeg foreslår artiklen flyttet til Fodbold under sommer-OL 2012 (kvinder).

Der er flere forhold at overveje her.

  •  Flyt - Jf. argumenterne ovenfor. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. aug 2016, 08:31 (CEST)
  •  Flyt - Ja. Og flyt for ligestillingens skyld også mændene, vi lever i 2016. --Madglad (diskussion) 22. aug 2016, 08:58 (CEST)
  •  Flyt - Helt enig med Arne og Madglad, og flytningen bør vel gælde alle sportsgrene. Håndbold, fodbold og ... you name it. mvh Per (PerV) (diskussion) 22. aug 2016, 09:14 (CEST)
     Kommentar - Ja, som et minimum ved OL og andre stævner, hvor de to køn er samlet - deraf min kommentar om det bredere perspektiv. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 22. aug 2016, 09:28 (CEST)
Konklusion:
Hermed flyttet.
- Sarrus (db) d. 26. dec 2016, 19:35 (CET)

Jeg har tilladt mig at flytte både herre- og dameturneringerne fra 2008 på basis af ovenstående konklusion. Kvindernes fordi artiklernes navne bør have samme navnestruktur for alle udgaver af samme turnering. Mændenes har jeg flyttet, fordi begge køn bør følge samme navnestruktur, medmindre man vurderer, at det ene køns turnering er primærbetydning, således, at denne ikke skal have et suffiks.
- Sarrus (db) d. 26. dec 2016, 19:51 (CET)