Diskussion:Folby

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ang. flytningen: Landsbyen og sognet har vel samme navn og http://sogn.dk/foldby/ . Søger du på kommunen websted er der ikke engang en henvisning under Folby ( https://www.favrskov.dk/soegning/folby? )- de bruger kun Foldby. Jeg vil mene at kommunens stavemåde må være den afgørende. (ligesom med Aarhus/Århus). - Nico (diskussion) 24. sep 2015, 00:04 (CEST)

Jeg har ikke kendskab til, at der er regler i stil med Å/Aa for stumt d, hvis det er derfor, det er fjernet. Min holdning er at benytte Danmarks Statistiks navngivning. Alternativt at motivere Danmarks Statistik til at ændre deres navngivning, hvilket faktisk er sket for flere andre danske byer. --Patchfinder (diskussion) 24. sep 2015, 00:19 (CEST)

Det må vel være dem der bor der der bestemmer, og ikke et statsligt organ der intet har med stedet at gøre andet end at tælle. Jeg ser Folby som en forældet stavemåde Stednavneudvalget bruger også Foldby - Nico (diskussion) 24. sep 2015, 00:27 (CEST)

Opfølgning: Stednavneudvalget er åbenbart også i strid med sig selv, de bruger Folby i databasen og Foldby på deres liste. Spørgsmålet er så om mvi skal vælge at følge de lokale (sogn og kommune) eller de fjerne generalister i Stednavneudvalget, og Danmarks Statistik. Jeg mener modsat bruger:Patchfinder at de lokale definerer navnet på hvor de bor. Det var det jeg mente med at bruge Aarhus-eksemplet hvor kommunen bestemte at skifte fra Å til Aa, endda på trods at massiv lokal modstand. - Nico (diskussion) 24. sep 2015, 09:29 (CEST)

Start en diskussion om Folby

Start en diskussion