Diskussion:Forsvarsministeriet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 1950'erne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 1950'er-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Med artikelnavnet "Forsvarsministeriet" bør artiklen vel alene behandle danske forhold, og overlade den generelle beskrivelse af hvad et forsvarsministerium er til artiklen Forsvarsministerium? --Palnatoke 9. jul 2006 kl. 07:07 (CEST)

enig --Jan Friberg 9. jul 2006 kl. 08:25 (CEST)

Historie-afsnittet[rediger kildetekst]

På mange måder er det jo irrelevant for denne artikels emne, at man i 1200-tallet organiserede Danmarks forsvar på den ene eller den anden vis. --Palnatoke 25. jan 2007 kl. 09:19 (CET)

Spørgsmål[rediger kildetekst]

Hvorfor hedder det ikke Krigsministeriet ? Jeg mener det har heddet sådan tidligere. Med venlig hilsen Aksel Ludvigsen (Skrev 87.61.178.150 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Som det fremgår af artiklen, blev Krigsministeriet og Marineministeriet slået sammen til Forsvarsministeriet i 1950. Jeg ikke hvorfor, man valgte det navn. Men det har nok ikke været nogen god ide at kalde det noget med krig så kort tid efter anden verdenskrig. --Dannebrog Spy (diskussion) 17. aug. 2023, 17:28 (CEST)[svar]
Faktisk har Danmark ikke haft en krigsminister siden 1905. Den første forsvarminister var J.C. Christensen i hans første regering. Den sidste krigsminister var V.H.O. Madsen i Regeringen Deuntzer. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. aug. 2023, 17:53 (CEST)[svar]