Diskussion:Fotograf

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Rettelser i Fotograf[rediger kildetekst]

Oprindeligt fra Brugerdiskussion:Hebster

Jeg forståer ikke helt hvorfor du mener at Jacob Holdt og Viggo Rivad ikke bør nævnes som kendte fotografer i artiklen Fotograf. Mener du at de ikke holder fordi deres berømmelse primært gælder Danmark? mvh --Jørgen Jespersen 3. dec 2007, 18:28 (CET)

Hej Jørgen.
Næh det er egentlig ikke derfor. Jacob Holdt er - har jeg indtryk af - også ganske kendt i især USA's studie-miljøer. Hvordan det forholder sig med Viggo Rivad ved jeg ikke. Men grunden til at jeg fjernede dem, er nu primært at ingen af dem som sådan har ydet bidrag til fotograferingen som teknik, har været stilskabende eller har arbejdet med fotografiet som objekt. De har derimod været mere fokuseret på formidlingen gennem fotografier. Ansel Adams var opfinder af zonesystemet, Harry Morey Callahan er anset for at være stilskabende for den amerikanske gadestil (den som Jacob Holdt i øvrigt også bruger), Henri Cartier-Bresson er den første der har sat fotojournalisme i system, Helmut Newton var en for sin tid meget nyskabende fotograf omkring objektet nøgenhed (især nøgne kvinder), Hunter S. Thompson er grundlægger af gonzo-stilen og Spencer Tunick har revolutioneret hele stillebens-konceptet med sine kæmpe opstillinger af nøgne mennesker.
Både Jacob Holdt og Viggo Rivad er gode og store fotografer, der bestemt fortjener hæder og ære - i stil med Keld Helmer-Petersen og Aage Remfeldt - men de har bare; i mine øjne; ikke klasse nok til at optræde på ovenstående liste (danskere eller ej).
--Hebster 4. dec 2007, 08:43 (CET)
Overskriften på listen er 'Kendte fotografer', ikke 'Banebrydende og nyskabende fotografer'. Men det kan du jo ændre den til. --Jørgen Jespersen 5. dec 2007, 19:39 (CET)
Den er købt med en lille modifikation :) --Hebster 5. dec 2007, 20:02 (CET)
Med hvilke fotografier har Hunter S. Thompson bidraget? --Palnatoke 1. jul 2008, 09:11 (CEST)