Diskussion:Fredede fortidsminder i Slagelse Kommune

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Seværdighed[rediger kildetekst]

Undskyld, men hvad er idéen med den kolonne med "Seværdighed"? Jeg har kigget på listen over fredede fortidsminder i nogle kommuner, og der står jo nej hele vejen ned. Selv ikke Trelleborg er interessant nok til at få et ja. Er der nogen, der har en forklaring? --Danskebjerge (diskussion) 23. jul 2016, 00:06 (CEST)

Det var da et godt spørgsmål. Hvordan definerer man egentlig en seværdighed? Mine kriterier er sikkert meget anderledes end andres. Ditlev Petersen (diskussion) 23. jul 2016, 02:00 (CEST)
En række stikprøver tyder på, at MGA73 masseoprettede disse lister tilbage i maj 2011. Han kan måske give en forklaring. Min stikprøve fandt i øvrigt en enkelt i Fredede fortidsminder i Thisted Kommune, hvor et minde var markeret som lokal seværdighed. Men jeg er enig med Ditlev, dit spørgsmål er da særdeles relevant. En teori kunne være, at listerne er (semi)automatisk oprettet, og at tanken var, at man så manuelt gik ind og rettede til efterfølgende. Men lad os se, om MGA73 ikke kommenterer, når jeg nu har nævnt ham med link. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. jul 2016, 08:05 (CEST)
Mærkeringen med seværdighed kommer i de data, som listerne er dannet efter. Det kan være, at der er for få, som er blevet mærket som seværdighed. Listerne tilhører projektet Wiki Loves Monuments og senest til næste år skal de revideres, så vi igen kan deltage i den begivenhed. --Steen Th (diskussion) 23. jul 2016, 14:11 (CEST)
Ja, det er korrekt, at det kommer fra grunddataene. Et hurtigt tjek i grunddataene siger mig, at ud af knapt 39.000 er godt 1.000 markeret som seværdige. I Slagelse burde 3 anlæg vedrørende Trelleborg have seværdighed 2. Af en eller anden årsag fjernede jeg dette med denne ændring. --MGA73 (diskussion) 28. jul 2016, 17:36 (CEST)
Måske fordi det ikke er tilføjet systematisk i grunddata men blot oprettet tilfældigt, hvis en medarbejder synes? I så fald bør kolonnen fjernes. --MGA73 (diskussion) 28. jul 2016, 17:39 (CEST)