Diskussion:Frederiksberg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Danmarks topografi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Danmarks topografi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Danmarks topografisrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Sammenskrivning mv.[rediger kildetekst]

Både Frederiksberg og Frederiksberg Kommune lader til at beskrive kommunen. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 18. aug 2005 kl. 12:40 (CEST)

Jeg tror ikke der er noget vundet ved at skille de to ad, overlappet er for stort. Det er en anden sag for København, hvor sammenfaldet med kommunegrænsen er ret arbitrært.--Per Abrahamsen 18. aug 2005 kl. 12:49 (CEST)
Det vil vel være oplagt at lade Frederiksberg redirecte til Frederiksberg Kommune, som så kan have indholdet fra begge artikler. --Palnatoke 18. aug 2005 kl. 13:06 (CEST)
Mens strukturen endnu er i støbeskeen og emnet varmt ved brønden, vil jeg lige påpege eksistensen af lokaliteten Frederiksberg i den sydlige udkant af Sorø.--Jørgen 18. aug 2005 kl. 13:09 (CEST)
Ja, og der er Frederiksbjerg i Århus. Stavemåden er ganske vist anderledes, men tilstrækkeligt tæt på til at kunne give forvirring. Et eller andet sted i strukturen skal der være en flertydig. --Troels Nybo 18. aug 2005 kl. 13:16 (CEST)
Jeg vil foretrække at lade "Frederiksberg (København)" være det primære opslag (med en passende henvisning til "Frederiksberg (flertydig)"). At Frederiksberg er en "kommune" er en ret ny og skrøbelig politisk konstruktion, Frederiksberg selv er meget ældre end det. "Frederiksberg Kommune" kan så omdirigere til Frederiksberg.--Per Abrahamsen 18. aug 2005 kl. 13:36 (CEST)
Eftersom at Frederiksberg og Frederiksberg Kommune beskriver det samme område, vil jeg mene en sammenskrivning er i orden. Herefter synes jeg at "Frederiksberg Kommune" skal omdirigere til "Frederiksberg", som skal være det primære opslag. Lige nu er flertydigheden ordnet på en meget uelegant måde. --Maitch 24. jan 2006 kl. 20:00 (CET)
Jeg synes i alle fald, at det skal gøres på en konsistent måde, således at der sondres klart mellem området (som også eksisterede før kommunens etablering) og kommunen (som en politisk-administrativ størrelse, som der kan og formentlig en skønne dag også vil blive lavet om på). Enten kan Frederiksberg Kommune (med borgmestre osv.) få et underafsnit under Frederiksberg. Eller også skal sondringen føres igennem, således at der fx ikke, som nu, også er en omtale af borgmesteren mv. under opslaget Frederiksberg, men alene under Frederiksberg Kommune.--Olejasz 5. feb 2006 kl. 16:14 (CET)
Hvis ikke nogen protesterer, vil jeg gerne starte med at rydde op, således at 1) der er mindre overlap, og 2) artiklen Frederiksberg Kommune koncentrerer sig om kommunen som forvaltningsorgan og institution (etablering, borgmestre, valg etc). Vi kan så evt. senere flytte hele artiklen om Frederiksberg Kommune til at være et afsnit i artiklen Frederiksberg.--Olejasz 24. feb 2006 kl. 06:52 (CET)

Er den ikke god nok nu?[rediger kildetekst]

Jeg synes, at de to artikler er gode nok hver for sig nu. Kan man ikke kalde den diskussion for afsluttet, og fjerne sammenskrivningsforslaget? --Thrane 23. apr 2006 kl. 15:07 (CEST)

Det kan jeg tilslutte mig. --Olejasz 20. maj 2006 kl. 18:32 (CEST)
Jeg mener ikke at der er grundlag for to artikler. Frederiksberg Kommune er jo Frederiksberg. Hvis man ikke havde Kommunen ville Frederiksberg bare havde status på højde med Sundby eller Blågårdskvarteret. Ifølge Danmarks Statistik er Frederiksberg ikke en by, og derfor mener jeg ikke den bør omtales sådan. --Kaare Dybvad 29. jan 2007 kl. 22:55 (CET)
Jeg synes det er fint som det er nu. Vi har en generel struktur omkring byer, hvor vi har en artikel om kommunen som administrativ enhed, og en artikel om byens historie, seværdigheder og institutioner. Hvis Frederiksberg og Frederiksberg Kommune skal forenes, bør den linje ændres generelt, men jeg synes det er en dårlig idé. Ifald det skal gøres bør det diskuteres på landsbybrønden, og indtil det sker vil jeg fjerne de grimme sammenskrivningsskabeloner - nu har de vist skæmmet siderne længe nok. -- Nico 7. feb 2007 kl. 11:24 (CET)
Men det grundlæggende problem er jo at Frederiksberg er lig med Frederiksberg Kommune. Der er ingen by der hedder Frederiksberg. Linien er jo ikke ubrudt af at man gør en undtagelse(der jo som bekendt bekræfter regelen). Selvfølgelig er der forskel på eksempelvis Kolding og Kolding Kommune, men hvis der var en kommune der hed Sundby ville jeg stadig ikke mene at det var en selvstændig by.--Kaare Dybvad 7. feb 2007 kl. 12:12 (CET)
Det er stadig dels et byområde, dels et administrativt område. Jeg ser heller ikke nogen speciel begrundelse for at gøre undtagelse, så jeg tror ikke vi bliver enige dér - lad os se hvad andre siger. -- Nico 7. feb 2007 kl. 12:19 (CET)
Tja, de sagde ikke så meget. Efter endnu en gennemlæsning mener jeg i hvert fald at det er mærkeligt at Frederiksberg omtales som en by i det indledende afsnit. Jeg har, selv med en ordentlig portion god vilje, meget svært ved at se hvordan Frederiksberg er en selvstændig by, fremfor en bydel som Valby, Blågårdskvarteret eller Sundby(der som bekendt udgjorde de 4 eneste omkringliggende landsbyer før voldene faldt). --Kaare Dybvad 20. jul 2007, 15:51 (CEST)
Der er under alle omstændigheder forskel på den administrative inddeling og stedbetegnelsen, hvilke kan berettige en - af kommunen - selvstændig artikel, selv om man måtte mene, at Frederiksberg efterhånden er blevet en bydel i København. Byen eller bydelen ville jo fortsat eksistere, selv hvis kommunen sammenlagdes med andre.--Olejasz 21. jul 2007, 22:55 (CEST)
Jeg synes det er direkte misvisende og formuleringsmæssigt forkert at kalde Frederiksberg et byområde i København. København er en by og Frederiksberg er en by. Begge byer er en del af hovedstadsområdet og derfor bør teksten mere være i retning af: Frederiksberg er et byområde i hovedstadsområdet.
Hvis man synes det er vigtigt (hvilket jeg ikke kan se hvorfor) kan man skrive at byen er omkranset af København. Ved at sammenblande de to bynavne skaber man forvirring fordi situationen selvfølgelig er lidt speciel (dog ikke helt enestående). vh Jens Peter(Skrev 188.177.0.245 (diskussion • bidrag) 20. feb 2013, 10:57‎. Husk at signere dine indlæg.)

Et lille spørsmål[rediger kildetekst]

Er det nogen der hved hvorfor Frederiksberg ikke er in bydel af København. Jeg kender ikke någen anden by i verlden (kender dog ikke alle) der har en by indenfor byen. Føler Frederiksbergs beboer sig ikke som københavner ? Kun et lille spørsmål. (Skrev 83.249.41.219 (diskussion • bidrag) 5. maj 2010, 09:55. Husk at signere dine indlæg.)

Ja, det er fordi Frederiksberg i sin tid fik status som handelsplads. Siden har kommunen kunnet fastholde sin særstilling i kraft af et forholdsvis stort indbyggertal. Den egentlige grund er dog nok til dels politisk.--Rmir2 5. maj 2010, 11:34 (CEST)[svar]
Frederiksberg er en bydel fordi den er omkredset af Københavns Kommune, men er samtidig administrativt en kommune. Frederiksberg har traditionelt været for de mere velhavende se artikel Frederiksberg Kommune, mens Københavns Kommune har været for de fattige. I dag er skellene mere udjævnede, men Frederiksberg Kommune har stadig en konservativ borgmester, mens Københavns Kommune har en socialdemokratisk. --Patchfinder 8. maj 2010, 22:53 (CEST)[svar]
Frederiksberg er ikke en bydel af/i København, fordi det er en selvstænding kommune, som ikke har noget med København at gøre. At den helt er omsluttet af København skyldes, at sogne som Valby og Vanløse med tiden er blevet optaget i Københavns Kommune.
Forsiden bør dog rettes, så der ikke står:
Frederiksberg er en bydel i Hovedstadsområdet på Sjælland og oprindeligt en by adskilt fra København. Jeg mener ikke man kan kalde Frederiksberg er en bydel, hvis det skal kaldes noget, så er det en Kommune i Hovedstadsområdet, omsluttes af Københavns Kommune. Det er heller ikke korrekt, at det oprindelig er en by, som er adskilt fra København. Se denstoredanske.dk: I 1858 blev Frederiksberg udskilt fra Hvidovre Sogn og blev en selvstændig kommune. Den udviklede sig i de følgende år til en bymæssig forstad til København, der efter indlemmelsen af yderdistrikterne i 1901 helt kom til at omslutte Frederiksberg. (Skrev 195.41.77.232 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Det springende punkt er at begrebet 'København' bruges i flæng om Københavns Kommune, især i medierne. I Danmarks Statistik benyttes det mere korrekte 'København by' som også omfatter Frederiksberg. Det er nærmest absurd ikke at betegne området som en bydel i København bare fordi den administrativt er selvstændig og engang har været en by for sig selv. I udlandet ryster man på hovedet af denne løjerlige konstruktion. --93.160.114.90 20. mar 2012, 11:24 (CET)

Jeg synes nu godt man kan diskutere, om "København by" er en korrekt definition af København, eftersom definitionen også omfatter kommuner på Amager med områder, der ikke er inkluderet i Københavns byområde (Hovedstadsområdet). Frederiksberg er muligvis ikke en bydel i København (hvis nogen definerer "København" som kommunen), men det er i hvert fald ikke forkert at skrive "bydel til København" i lighed med bl.a. Charlottenlund, Brøndbyvester, Bagsværd osv. --Hubertus (diskussion) 1. dec 2012, 03:12 (CET)

Hvis vi holder os til Danmarks Statistik, så har man i omtrent 100 år brugt betegnelsen "Hovedstaden" om det samlede byområde. Oprindeligt omfattede dette Københavns, Frederiksberg og Gentofte kommuner, senere naturligvis langt flere. Ret beset er København således at opfatte som en del af Hovedstaden med egen kommunal status. Det egentlige København omfattede kun området inden for de gamle volde, mens de indlemmede områder den gang havde karakter af forstæder, senere af bydele. Mit forslag: lad os kalde byen for "Hovedstaden". Det sparer os for mange forklaringsproblemer. Måske kunne en henvendelse til Danmarks Statistik eller Geografisk Institut give os et autoriseret svar. venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 1. dec 2012, 10:37 (CET)
Spørgsmålet er bare, hvem der er den rette autoritet til spørgsmålet "hvad kalder danskerne det byområde, som strækker sig fra Københavns Rådhusplads og ud?" - det kunne også være Stednavneudvalget, KMS eller Dansk Sprognævn - så du skal være velkommen til at indhente endnu et partsindlæg, men jeg tvivler på at det vil ændre på ret meget. --Palnatoke (diskussion) 1. dec 2012, 10:46 (CET)

Frederiksberg forever ![rediger kildetekst]

Frederiksberg var jo - før voldene kom ned for ca 150 år siden - landet, slottet, landstederne, og så villaerne, forlystelseshaverne, Zoo, Frederiksberg Have,Alhambra (forlystelseshave) som Georg Carstensen oprettede. der var Jernbaner til Klampenborg, og strand og skov.

København for for både rig og fattig - stadig hovedstaden.

Og Frederiksberg er stadig større end fx Nyborg Kommune og Svendborg Kommune kommuner - tilsammen - osse efter sammenlægninger... og Frb vokser, hvad de 2 herlige fynske sq ikke helt har så nemt ved... Henning Unforgettable 11. maj 2010, 01:11 (CEST)

Undskyld, men hvad har dette her med artiklen at gøre? At du er begejstret for Frederiksberg er da helt fint, men diskussionssiderne er altså beregnet til at diskutere artiklernes indhold, ikke at reklamere, rose/rise eller lignende emnet. --Arne (Amjaabc) 11. maj 2010, 10:56 (CEST)[svar]
Ahem - ja jo, jeg blev vist grebet lidt af den lokalpatriotiske stemning... (!) og faktisk er kommuner, amter , herreder jo områder der har undergået en temmelig arbitrær udvikling.. men af facts er jo bla at Frb overlevede samtlige kommunalreformer og amts-tiltag ... sry :-)) Henning Unforgettable 17. maj 2010, 12:23 (CEST)

Frederiksberg er en bydel i Storkøbenhavn[rediger kildetekst]

Det er helt indiskutabelt at Frederiksberg er en bydel i Storkøbenhavn. At et område har egen administration, betyder ikke at det også kan være en bydel. Storkøbenhavn er Københavns sammenhængende byområde og alt indenfor dette område (med undtagelse af centret Københavns Kommune) er bydele. Der står ikke at Fr.berg er en bydel i København. Man skal ikke blande æbler og pærer. Venlig hilsen --Christensen-Frb (diskussion) 20. feb 2018, 12:26 (CET)

Storkøbenhavn er et byområde, - Er København så også en bydel i Storkøbenhavn? DST vælger deres opdelinger efter hvad der er mest hensigtsmæssigt for talopgørelserne. - Nico (diskussion) 2. sep 2020, 11:26 (CEST)
"København" bruges nogle gange som kort betegnelse for "Storkøbenhavn", nogle gange som kort betegnelse for "Københavns Kommune". Og er i begge tilfælde opdelt i bydele, så København er ikke i sig selv en bydel. Københavns Kommune er en kommune i Storkøbenhavn. Østerbro er en bydel i Københavns Kommune, og dermed også i Storkøbenhavn, og dermed er Østerbro også en bydel i København, uanset hvad man mener med 'København.' Et forhold som uden tvivl er strejfet på de relevante sider, og diskuteret på deres diskussionssider. Bemærk også at der på byskiltene ved indfaldsvejene til Storkøbenhavn står "Storkøbenhavn". Så også i den sammenhæng betragtes Frederiksberg ikke som en by.
Mht. Frederiksberg er der ingen byskilte ved kommunegrænsen, men visse steder opsat "Velkommen til Frederiksberg Kommune", en praksis som man vist indført i slutfirserne og vist er gået væk fra igen.
Der har vist været nævnt den mulighed at skrive Frederiksberg og Frederiksberg Kommune sammen, hvilket der kan siges både for og imod. --Madglad (diskussion) 2. sep 2020, 11:45 (CEST)
Det skurrer voldsomt i mine ører at betenge Frederiksberg som en "by". Jeg opfatter Frederiksberg som en (Stor)Københavnsk bydel, der at historiske årsager er en kommune. Bydele, der har sit afsæt i de gamle landsbyer omkring København, men siden er vokset sammen med Storkøbenhavn (eksempelvis landsbyerne Gentofte, Rødovre, Hvidovre osv.), kan måske betegnes som "byer", hvis man lyster, men også disse områder finder jeg også mest naturligt at betegne som bydele. --Pugilist (diskussion) 2. sep 2020, 12:08 (CEST)
Jeg synes denne formulering er sær: "Frederiksberg er en selvstyrende bydel og kommune i Storkøbenhavn". Foreslår: "Frederiksberg er en kommune og et byområde i København." Bydel har semiformel karakter i København, har bydelsråd osv. Og selvstyrende antyder mindre selvstændighed end at det er en kommune. Hvad angår betegnelsen "by" er det måske bedst at undgå. Det er jo netop sådan at "opstigningen" fra landsby til by faldt sammen med sammenvoksningen. Vigerslev er en landsby der er vokset sammen med København by og indlemmet i Københavns kommune. Frederiksberg er en landsby der er vokset sammen med København by, men ikke indlemmet - dog helt omgivet. Hvidovre er en landsby der er vokset sammen med København by, men ikke indlemmet. Etc.--Honymand (diskussion) 2. sep 2020, 20:03 (CEST)
Nej, det er ikke en god idé at betegne Frederiksberg som "et byområde". Havde man i Danmark haft en betegnelse der modsvarede det svenske "tätort" og det norske "tettsted", kunne "byområde" være anvendt uproblematisk ligesom i vores nabolande, men af uransagelige årsager har man i Danmark valgt at anvende et ord, der kan misforstås, fordi det rummer flere betydninger. Vi har dog på da.wikipedia hidtil holdt fast i DS's betegnelse af byområde som i betydningen "byområde = by", derfor passer definitionen ikke på Frederiksberg, der de facto er en bydel i København, trods selvstændig kommunestatus. Men skriver man "Frederiksberg er en bydel i København", får man samtlige lokalpatrioter på nakken, der bedyrer at Frederiksberg skam ikke er København. Fuldstændig i samme dur som folk fra Christianshavn, der hævder at Christiania ikke er en del af København. Og så er der den uendelige sammenblanding af "en by" og "en kommune" .... som ikke mindst medierne bidrager til. Kommune og by er som at blande æbler og pærer sammen, fordi det ene er en administrativ definition og det andet en ren geografisk. Forvirringen er stor nok i forvejen, så lad os holde fast i "bydel i Storkøbenhavn", det er det mindst problematiske i øjeblikket. --Christensen-Frb (diskussion) 3. sep 2020, 00:34 (CEST)

En ny bruger refererer til en hjemmeside, hvor Frederiksberg angiveligt "er en by": https://stadsarkivet.frederiksberg.dk/video-channels/byen-i-byen. Problemet med websitet, er at den er en promoveringsside (reklamerende oplysningsside) skabt af Frederiksberg Kommune, og at den derfor ikke er anvendelig som kilde. Det nytter ikke at følge en hjemmeside med lokalpatriotisk indhold, vi er simpelthen nødt til at have nogle videnskabelige målbare parametre der går på tværs af geografi til at måle byområder, bydele, kommunegrænser osv. Ellers vil alt skride. --Christensen-Frb (diskussion) 9. sep 2020, 11:48 (CEST)

At kalde Frederiksberg Stadsarkiv en promoveringsside er ikke korrekt. 'Stadsarkivets ansatte forsker i Frederiksbergs historie, og formidler den og anden viden om byen. Det gør vi gennem artikel- og bogudgivelser, udstillinger, foredrag, byvandringer, borgerarrangementer og ved hjælp af digitale formidlingsformer.' [1]. Det er fint at henvise til videnskabelige målbare parametre og bruge det som reference, men hvis alt skal være videnskabeligt målbart kan vi vist lige så godt slette 95% af alle wikipediasider. At sidestille Frederiksberg med bydele som Østerbro, Nørrebro osv. giver jo ingen mening. Hvis i er intresseret i at sætte jer ind i Frederiksberg og Københavns historie og ikke bare bruge jeres subjektive mening giver denne video et meget godt overblik [2]. Hvis i er i stand til at finde andre kilder hvor emnet bliver behandlet seriøst af f.eks. historikere ser jeg frem til at se dem. ChristianLarsen87 (diskussion) 10. sep 2020, 09:51 (CEST)
Her føler jeg mig nødsaget til at træde ind i denne diskussion. Hvis vi skal bruge dette medie til, hvad det er skabt til, nemlig et online leksikon, er vi simpelthen nødt til, at basere det vi tilføjer på faktuelle kilder. At argumentere ud fra følelser eller lignende og ikke, at kunne bruge faktuelle kilder er en glidebane der ender et sted ingen af os har lyst til. Vi har her at gøre med en kildereference som ovenstående bruger, ChristianLarsen87, henviser til i Henning Bro som er Cand.mag. i historie og samfundsfag samt Ph.d. i historie [3]. Denne forsker beskriver i henvisningen fra ChristianLarsen87, hvordan Frederiksberg netop er en by og ikke en bydel. Jeg må henvise til, at vi bruger viden som denne, til at basere artiklerne i Wikipedia på, istedet for vores egne følelser for emnet. Hvis man på sin cykel- eller spadsertur skulle være nysgerrig over, hvor grænsen for København og Frederiksberg starter og slutter kan man med fordel holde øje med Frederiksbergs skilte som med et "Velkommen til Frederiksberg" viser når man træder ind i byen NiclasDHansen (diskussion) 10. sep 2020, 10:52 (CEST)
Jeg har skrevet det to gange og nu gentager jeg det så tredje gang: at Frederiksberg er en selvstændig kommune i forhold til Københavns Kommune, gør ikke Frederiksberg til en by. En by er et afgrænset byområde, der ikke hænger sammen med en naboby. Det gør ifølge DS Taastrup og Farum til selvstændige byer, men IKKE Frederiksberg der udgør en del af Storkøbenhavn (el. Hovedstadsområdet om man vil) på ligefod med områder som Hvidovre, Gentofte, Lyngby, Gladsaxe, Tårnby osv.
En kommune og en by er to vidt forskellige ting. Hvis man f.eks. beslutter sig til at splitte Roskilde op i de selvstændige kommunedele Roskilde Nord, Roskilde Syd, Roskilde Øst og Roskilde Vest, udgøres byen nu af 4 selvstyrende dele, men Roskilde er stadigvæk én by. Hvorfor? Fordi et byområde geografisk defineres helt uafhængigt af hvilke kommuner den består af, ligegyldigt om der er tale om én eller 25 kommuner. Det betyder ikke at hver kommune ikke kan have sit eget særpræg, men de udgør fortsat hver en del af samme by. Derfor er Frederiksberg en bydel i Storkøbenhavn, ligesom alle de øvrige bydele indenfor byområdet med undtagelse af Københavns Kommune, som er bykernen eller centret i hovedstadens byområde. Bemærk at Frederiksberg ikke beskrives som en bydel i København ligesom Østerbro, Nørrebro osv. på da.wikipedia, men som en bydel i STORKØBENHAVN.
Og så kan jeg sige at mit argument ikke bunder i følelser i forhold til min barndomsbydel Frederiksberg. Det bunder i saglig videnskabelig objektivitet, så det altid er muligt at lave klare geografiske definitioner af områder uanset lokalitet. At kalde Frederiksberg en by, er en kommunal promoveringsside selvfølgelig velkommen til at gøre, ligesom Trøjborg ovre i Aarhus er velkommen til at kalde sig "en by i byen", men i forhold til DS og objektiv målbarhed er det problematisk og forkert. Og en høj uddannelse og en status som stadsarkivar udelukker ikke at man kan lave selvpromovering for sin kommune, særligt ikke hvis der er stærke interesser på spil. --Christensen-Frb (diskussion) 10. sep 2020, 16:27 (CEST)
Kildekritik: At der er visse strømninger på Frederiksberg, der har travlt med at promovere Frederiksberg som "en by" gør at man kan finde kilder til denne holdning. Det gør den ikke rigtig.
Byskilt ved grænsen til Storkøbenhavn.
De omtalte skilte visse steder ved Frederiksbergs kommunegrænse markerer - overraskende nok - kommunegrænsen. Byskiltene står ved indfaldsvejene til Storkøbenhavn, og der står "Storkøbenhavn" på dem.
Der står ingen sådanne skilte ved grænserne til Frederiksberg Kommune fordi Frederiksberg ikke er en by. En kommune og en by er ikke det samme. Intetsteds i Danmark er grænserne for en by og en kommune identiske.
Som nævnt af en anden, er der intet, der kvalitativt adskiller Frederiksbergs og Østerbros byudvikling. Forskellen består udelukkende i den administrative opdeling.
Wikipedia er ikke et forum for at prædike særstandpunkter. Det står formodentligt enhver frit for at melde sig ind i Frederiksbergsk Folkeparti. De fik hele 156 stemmer ved sidste kommunalvalg, men kan sikkert godt bruge flere støtter. --Madglad (diskussion) 10. sep 2020, 21:00 (CEST)
At kalde udtalelser fra en som forsker i emnet for "visse strømninger på Frederiksberg, der har travlt med at promovere Frederiksberg" siger mere om ovenstående brugers opfattelse af, hvordan ånden bag Wikipedia er end noget man burde tage seriøst. Hvis vi bygger et leksikon som dette til at bringe vores egne følelser om emner i spil, er der vist ingen af os som kommer nogle vegne med det. Jeg vil istedet opfordre til, at vi bringer kilder ind i debatten og ikke bevæger os ind i et felt, hvor man bruger et billede af et skilt som argumentation. Til sidst synes jeg, at vi skal holde os til en saglig og ordentlig debat. At begynde med fiktive argumenter om prædiken for særstandpunkter og diverse kommunalvalgsresultater, har vist ikke noget med dette emne at gøre. NiclasDHansen (diskussion) 11. sep 2020, 13:49 (CEST)
Niclas: på Frederiksberg-hjemmesiden er der masser af god historisk viden og interessante skildringer af Frederiksberg før i tiden. Men startbudskabet om at man tager fejl, hvis man tror Frederiksberg er en bydel og ikke en by, er simpelthen et (følelsesmæssigt) lokalpatriotisk postulat og ikke fakta. På wikipedia holder vi os til kolde kontante data fra Danmarks Statistik af den simple årsag, at der er tale om den mest uafhængige pålidelige kilde om indbyggertal i Danmark, vi kan finde pt. Der er en god grund til at man helst ikke skal skrive om sin arbejdsplads eller sig selv på wikipedia, og det er manglen på objektivitet og en "hold fingrene væk fra min egen wikipedia-artikel for jeg ved bedst"-attitude, som vil gøre en personlig artikel til en subjektiv beskrivelse. Den går ikke på da.wikipedia. Jeg betvivler ikke at Henning Bro i øvrigt er en dygtig forsker, men i forhold til Frederiksberg som by (hvis det er ham der har skrevet det), bliver det et forkert postulat, der skurrer i ørerne. Som Madglad skriver, er kildekritik særdeles relevant, særligt når det er lokalfolk, der skriver om deres eget område. --Christensen-Frb (diskussion) 11. sep 2020, 17:19 (CEST)
Den pågældende lokalhistoriske PR-film har Henning Bro jo lavet i sin egenskab af at være ansat af Frederiksberg Kommune, ikke som historiker. Filmen omhandler Frederiksberg Kommunes historie, men begreberne kommune og by og bydel bruges lidt i flæng. Det er lidt svært at se en film, der fortæller om Frederiksberg Kommunes historie skulle dokumentere at Frederiksberg skulle være en by. Der forklarer den historiske baggrund hvorfor Frederiksberg Kommune ikke er en del af Københavns Kommune.
Men det er da fint at nogle Frederiksbergborgere tror, at den by de bor i, hedder Frederiksberg, fordi det ved historiens spil er en selvstændig kommune. Og også fint at Frederiksberg kommune gerne vil fremme et lokalpatriotisk image af at Frederiksberg er en by. Det er Frederiksberg Kommune velkommen til at bruge skatteyderkroner på. Og der er ytringsfrihed i Danmark. Men Wikipedia er ikke en platform for fremturen af sine lokalpatriotiske udsagn.
Et par spørgsmål, som det ikke står mig klart, hvad Frederiksbergpatrioterne mener om, er: Er Brønshøj en by? Og hvorfor (ikke)? Hvilken by ligger Hillerødgade 23 i? Det kunne være interessant at vide, for bedre at forstå Frederiksbergdefinitionen på en by. --Madglad (diskussion) 11. sep 2020, 20:21 (CEST)