Diskussion:Fregatten Jylland

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Skibet er verdens længste træskib.

Uklart om der menes "længste træskib nogensinde" eller blot "længste bevarede træskib".

Sebastjan

"Vandrehjem"[rediger kildetekst]

Der er vist noget med, at fregatten Jylland i perioden ca. 1935-1950 om sommeren fungerede som en slags "vandrehjem" for provinsbørn på besøg i København. Hvis jeg selv havde bedre styr på de præcise detaljer ville jeg tilføje noget om det.--Heelgrasper 10. feb 2006 kl. 09:35 (CET)

"fregatten jylland" blev administreret af Dansk vandrelau til institutionen " provinsbørns ophold i københavn" den lå ved langebro fra 1937 til 1950 hvor den var i meget dårlig stand, masterne var knækket m.m. efter krigen var der de allirede som boedede og ´senere tyske flygtninge. fregatten blev sejlet til christians havns kanal i 1950.
kilde "Den glemte bydel" af sussie elmann paddison
sussie paddison
formand for islands brygges lokalhistoriske forening og arkiv.www.bryggenslokalhistrorie - 6. dec 2012, 08:29

Tilladelse[rediger kildetekst]

Blot til orientering, så har vi fået en besked i OTRS fra forfatteren til en stor del af teksten (Julie Sejer) om at en stor del af teksten også vil blive lagt på http://danmarkshistorien.dk/ indenfor kort tid. Blot så ingen tror, at teksten er "nuppet" derfra. --MGA73 10. mar 2011, 22:05 (CET)