Diskussion:Frikorps Danmark

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Var der ikke en forbindelse imellem Danmarks uofficielle tilslutning til Aksemagterne og oprettelsen af Frikorps Danmark? (Skrev HansJensen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er en fin artikel, men der mangler måske lidt flere kilder end "For hagekors og Danneborg".
Endvidere er det i artiklen om Besættelsen angivet, at der døde ca. 500 danskere i tysk tjeneste. De tal som nævnes både i "For hagekors og Danneborg" og i anden litteratur, angiver ca. 3000 danske tab alene på østfronten.

Blot et indspark :-)

Jais /188.183.152.70

Neutralitet[rediger kildetekst]

Denne artikel har gevaldige POV-problemer. Som den er skrevet nu, føles det som om artiklen prøver at trivialisere, at Frikorps Danmark kæmpede for nazisterne. I indledningen forsøger den at male frikorpsmænd som "bare" at være antikommunister og ikke nødvendigvis nazister, men jeg tvivler på at der var mange af dem, der ikke var. Og når vi kommer til Retsopgøret, opstiller artiklen det som noget politisk motiveret noget gjort på kommunisternes ordrer, hvor folk der kæmpede på Nazitysklands side er ofre for justitsmord og vi skal have sympati for dem. Det har en meget "bu-hu, vi stakkels krigsforbrydere"-agtig subtekst. 188.176.174.30 13. feb. 2024, 17:41 (CET)[svar]