Diskussion:Gazellevirksomhed

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kan man sige, at de virksomheder, der er gazellevirksomheder pr. definition er notable? --Brandsen 24. aug 2009, 15:43 (CEST)

Begrebet Gazellevirksomhed er introduceret af Dagbladet Børsen, der benytter begrebet i en række artikler og events. Ifølge Børsens egne oplysninger blev der i 2008 kåret 2.475(!) "Gazeller" og i år er tallet 827 virksomheder. "Gazellerne" er typisk mere eller mindre nystartede virksomheder, der har vist et vækstpotentiale, men det viser sig desværre, at mange af virksomhederne er væk efter ganske kort tid. Da virksomhederne typisk er meget små, og da det er de færreste, der er kendt for andet end at have fået Børsens stempel "Gazelle" på sig (sammen med årligt hundredevis af andre virksomheder), ses det ikke at være tilstrækkeligt blot at være "Gazellevirksomhed". Pugilist 26. okt 2011, 09:10 (CEST)
"Nystartet" og "skal have offentliggjort fire årsregnskaber" er vist ikke helt det samme, og de andre kriterier er ikke alene indikatorer for vækstpotentiale, men for realiseret vækst. Det ændrer naturligvis ikke på at en lang række virksomheder netop kun kendes for at have et gazellediplom fra et eller andet år. --Palnatoke 26. okt 2011, 09:18 (CEST)
Det afhænger nok af øjnene der ser. Et krav om minimumomsætning på 1 mio. kr. og stigning i denne over en periode på fire år kan man vælge af definere som vækst, men hvis man betragter en vækstsvirksomhed som andet og mere end et beskæftigelsesprojekt for sig selv og den nærmeste familie, så er vækstpotentiale nok en mere realistisk måde at beskrive det på. En mindre virksomhed med 4-5 år på bagen er efter min opfattelse "mere eller mindre nystartet". Pugilist 26. okt 2011, 09:31 (CEST)

NB: Det er også tidligere blevet diskuteret her. --KLN 2. nov 2011, 00:54 (CET)

Start en diskussion om Gazellevirksomhed

Start en diskussion