Diskussion:Geisha

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Artiklen Geisha er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.

Huskeliste for Geisha: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Mangler wikificering
  • Mangler referencer

Er der nogen der har det fornødne indblik i emnet til at skrive den nuværende gang tankespind om. Man kan eventuelt starte med en oversættelse fra en:Geisha.

Den nuværende udgave er præget af en svælgen i underkastelse og lumre seksuelle fantasier, og det mener jeg ærligt talt ikke vi kan være bekendt at have liggende. -- Bruger:Wegge 24. aug 2005 kl. 11:17 (CEST)

Brug af kilder[rediger kildetekst]

Bruger:Haabet skriver i den seneste redigeringsbeskrivelse "nu håber jeg at wegge bliver glad". Allerførst vil jeg lige nævne at hvorvidt jeg er glad eller ej, er ret underordnet for wikipedia. Men, når jeg nu er blevet udfordret på den måde, vil jeg lige kommentere et enkelt punkt, nemlig kildeangivelsen. Jeg har meget svært ved at finde en sammenhæng mellem den angivne "kilde" og det indhold der er i artiklen. Faktisk vil jeg gå så vidt som til at sige at det eneste der med sikkerhed er korrekt, er at der findes en bog med det pågældende ISBN. -- Bruger:Wegge 25. aug 2005 kl. 09:30 (CEST)

Det er tilsyneladende lige gyldigt med wikipedia, bare du får din vilje, det kan du selv se i diskutionen til strutskørter.
Det er rigtigt at kilden ikke er perffekt, men da det er svært at finde gode kilder til noget om Geishaer. Men en positiv kilde som nævener folks negative holdninger er da yderst troværdig.
Haabet 25. aug 2005 kl. 11:09 (CEST)
Nu strammer du den igen, Haabet! Du bliver nødt til at holde op med personangreb. --Palnatoke 25. aug 2005 kl. 11:53 (CEST)
Han forfølger og mopper mig. Nægter at læse mine kilderHaabet

Geisha - Kiharus Fantastiske Liv ISBN 8715104575 Bogen er meget positiv men nævner også andre menneskers negative holdninger til Geishaer. Det nu værende indhold er totalt i modsætning til bogens indhold og Med Das Weib im Leben der Wôlker. Ordet må være flertydigt for at det kan forenes. I det mindste må der gives en forklaring på de forskelige betydninger. Haabet 25. aug 2005 kl. 17:37 (CEST)

Fjernet tekst[rediger kildetekst]

Jeg har fjernet/omformuleret nedenstående, da det er uklart, hvad der er faktuelt, og hvad der er fra romanen:


Der, hvor geishaen holdte til i 18-1900, kaldes en Okiya. "Mit liv som geisha" fortæller om Chio, der bliver solgt til en okiya i Kyoto lige før 2. verdenskrig. I Kyoto var der hundrede vis af andre okiyaer, som skulle kæmpe om, hvem, der havde den bedstsølgende geisha. Okiyaen har én enkel farvorit geisha, som skal gå ud til fester, receptioner, teselskaber osv. Hun skal fremføre dans, hun skal spille på en lille banjo, og så skal hun skænke te og underholde.

Geishaer har også en danna. Sådan en, skal betale geishaens kimonoer, obier osv. Før at en geisha har en Danna, skal man byde på geishaen, altså hvilken pris man ville give for at blive hendes geisha. Den højstbydende "vinder".

Man kunne også byde på en geishas mødom, hvilket man kaldte mizauges. Jo færre en geisha havde været i seng med, jo bedre var det.

En geishalærling skal optages af en anden færdiguddannet geisha, før at hun kan blive til en geisha. Det kalder man at adoptere til sin lillesøster. Den geisha skal give et indtryk af geisha-lærlingen, lære hende adfærd osv.


Mvh --Sir48 (Thyge) 21. maj 2006 kl. 14:59 (CEST)

Jeg ser, at jeg ikke har rettet artiklen. Jeg kan ikke se, hvordan det gøres. Og kan en anden ikke gøre rettelsen færdig?188.179.123.130 18. dec 2020, 22:02 (CET)

Du skriver mærkværdige ting. Af artiklens historik fremgår, at du har foretaget endog særdeles omfattende rettelser i artiklen. Du kan redigere i artiklen, så din bemærkning er ikke nem at forstå. -Pugilist (diskussion) 20. dec 2020, 14:01 (CET)