Diskussion:Georgien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
BlankMap-World.svg Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Exquisite-folder html.png
  • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
  • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.


Hvilken verdensdel hører Georgien til? Landet er hverken nævnt i artiklen Europa eller Asien.

Da landet ligger syd for højderyggene i den nordlige Kaukasus-bjergkæde, ville jeg umiddelbart sige Asien. de:Georgien#Geographie anlægger imidlertid et mere nuanceret synspunkt: "Geographisch liegt die Kaukasusrepublik Georgien in Asien, kulturell aber ist sie ein Teil Europas. Die Bewohner bezeichnen ihr Land als Balkon Europas".

Synes I at landet skal kategoriseres i Kategori:Asiatiske lande eller Kategori:Europæiske lande eller begge, eller måske i en særlig Kaukasus-kategori? Byrial 12. jan 2005 kl. 18:24 (CET)

Georgien er medlem af Europarådet (ligesom også Armenian og Aserbajdsjan), så det skal i hvert fald med på siden over europæiske lande. Det er nok bedst at inkludere det begge steder. Hvad gør vi p.t. med Tyrkiet? Twid 14. jan 2005 kl. 21:35 (GMT)

Tyrkiet[rediger kildetekst]

Tyrkiets vestlige del, vest for bosporusstrædet (Istanbul) hører til Europa, mens resten hører til Asien. Min ide er at placere Tyrkiet begge steder, ligesom Georgien.