Diskussion:Grønlands Landsstyre

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Grønlands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grønland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grønlandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
The Anti-Slavery Society Convention, 1840 by Benjamin Robert Haydon.jpg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Politik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af politikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Grønlands landsstyre (Naalakkersuisut) svarer til Danmarks regering, men bør ikke omtales regering, eftersom der kun er én regering inden for rigsfællesskabet - regeringen i Danmark. At landstyre oversættes til regering er egentlig en anledning til begrebsforvirring.

Grønlands Selvstyre er begrebet for styreformen i Grønland. Begrebet rummer væsentligt mere end blot Naalakkersuisut/Landsstyret. Derfor bør de have hver deres artikel. (skrev Nanopixi (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Helt enig.--Hofkas (diskussion) 9. maj 2013, 00:34 (CEST)
Jeg mener heller ikke, at Grønlands Landsstyre og Grønlands Selvstyre skal sammenskrives men bør have hver sin artikel. Grønlands Selvstyre kom i stedet for Grønlands Hjemmestyre, som også har sin egen artikel. Grønlands Selvstyre er mere bredt og menes ikke kun med Grønlands Landsstyre, som Nanopixi også skriver her. Hvor længe skal forslaget om sammenskrivning stå øverst i artiklen? Det har stået der siden 2012. Mvh. EileenSanda (diskussion) 25. sep 2014, 09:11 (CEST)
Jeg skal lige tiljøje, at forslaget til sammenskrivning faktisk ikke står øverst i artiklen Grønlands Landsstyre, det står kun øverst artiklen Grønlands Selvstyre, hvordan kan det være? EileenSanda (diskussion) 25. sep 2014, 09:26 (CEST)
Gutten glemte vel bare at indsætte forslaget i Grønlands Landsstyre? Men det kan vel konkluderes at der er konsensus for ikke at sammenskrive artiklerne. Jeg har fjernet forslaget. TorbenTT (diskussion) 25. sep 2014, 09:37 (CEST)
Fint, tak for det TorbenTT :) EileenSanda (diskussion) 25. sep 2014, 12:01 (CEST)
Begreberne er korrigeret med baggrund i Statsministeriets betegnelser: http://stm.dk/_a_2566.html --Kisualk (diskussion) 26. feb 2018, 13:42 (CET)