Spring til indhold

Diskussion:Gregorianske kalender

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Den orginale artikel er kopieret fra http://home3.inet.tele.dk/frda/src/dato_ber.txt med tilladelse fra Frank Damgaard. -- Christian List 5. Dec 2002 kl.00:04 (CET)


Det er bemærkelsesværdigt at den gregorianske kalender blev fastlagt medens det (fejlagtige) geocentriske verdensbillede endnu var det vedtagne. - mangler der ikke noget forklaring ? - Jeg fatter intet... BlueEel 11. Apr 2003 kl.11:26 (CEST)


I 1582 var det den almindeligt accepterede opfattelse at Jorden var universets centrum, og at solen og planeterne omkredsede Jorden. Set med nutidens øjne var dette en grov fejltagelse, og man kunne være tilbøjelig til at mene at en astronomi baseret herpå måtte være af tvivlsom værdi. Ikke desto mindre har den gregorianske kalder (som bygger på dette "geocentriske" verdensbillede) bevaret sin brugbarhed.

Sebastjan

Zeller's Congruence[rediger kildetekst]

Apologies; I cannot write Danish. I suggest that the article should refer to Zeller's Congruence (see, at least, English Wikipedia; and http://www.merlyn.demon.co.uk/zeller-c.htm etc.) which is a better algorithm for date-to-day-of-week. 94.30.84.71 29. sep 2012, 20:03 (CEST)

Jeg tror at en stor del af læserne undre sig, lige som jeg over at "nørd" delen skal fylde så meget når den nu ikke vedrøre andre end programmøre. Selve kalenderen er vedrørende for alle men algoritmen har færre interessenter, så derfor bør den efter min mening flyttes til en selvstændig artikel, hvor man så kan gå amok i hvordan kalenderen bedst kodes.94.145.236.194 20. maj 2013, 11:07 (CEST)[svar]

Absolut enig. Algoritmeafsnittet burde i denne artikel koges ned til få linjer, der er læsbare for alle, og indholdet som sagt flyttes over i en selvstændig artikel. Det er måske en opgave, jeg vil gå i gang med. Findes der mon tilsvarende algoritme-artikler, eller er der allerede en artikel om kalenderberegninger? Pkj61 (diskussion) 23. jan 2020, 12:49 (CET)