Diskussion:Gundestrupkarret

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Linket til Gundestrup bør præciseres, da der er flere byer med det navn. Det kan vist godt lade sig gøre uden de helt store vanskelligheder via den flertydige artikel, men det er ved at være sengetid for mig og derefter juleferietid.

Der er i øvrigt netop her i december blevet publiceret en spændende artikel om en række nyere undersøgelser af Gundestrupkarret: Svend Nielsen et al.: "The Gundestrup Cauldron. New Scientific and Technical Investigations" i Acta Archaeologica, Vol. 76 (2005), s. 1-58 (artiklen omtales her i Kristeligt Dagblad, men der er kun gratis adgang til første del af omtalen). Jeg er selv begyndt at tygge mig igennem den som godnat-læsning (måske ikke en helt velvalgt strategi) og havde egentlig tænkt mig på grundlag af det at udvide og forbedre vores artikel, der stadig halter lidt efter både den engelske og den tyske, så vidt jeg kan se, og samtidig få den opdateret med de allernyeste resultater. Jeg ved dog efterhånden ikke, om jeg nogensinde kommer så langt, så andre skal være mere end velkomne til at gøre det i stedet. Skulle det knibe med at fremskaffe artiklen kan jeg muligvis være behjælpelig efter nytår (jeg er nok fraværende her på Wikipedia fra sådan cirka nu og frem til engang 1. januar). --Heelgrasper 22. dec 2005 kl. 03:42 (CET)

X-ray fluorescence analysis (XRF)[rediger kildetekst]

Hello! Has there been a X-ray fluorescence analysis been effected on the Gundestrupkarret? --Bullenwächter 21. okt 2008, 16:20 (CEST)

Germansk jernalder (400 til 793)?[rediger kildetekst]

Stubben med Germansk jernalder (400 til 793) passer dårligt, da Gundestrupkarret i artiklen dateres til år 1 og henvises til kimbrerne, som udvandrede i det første århundrede før vor tidsregning. Der må være tale om sen bronzealder? Per Meistrup 8. dec 2011, 18:53 (CET)

Når du skriver 'stubben', mener du navigationsboksen, antager jeg - og ja, der er en diskrepans; jeg er bare ikke sikker på om der er andre historie-navigationsbokse, der passer bedre.. --Palnatoke 8. dec 2011, 20:39 (CET)

Romersk kejser[rediger kildetekst]

"kimbrerne gav den romerske kejser et tilsvarende kar" - der var ingen romersk kejser i den periode der tales om. 2./1. århundrede før Kristus. Rune X2 (diskussion) 26. mar 2012, 20:27 (CEST)