Diskussion:Gys

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Se desuden Diskussion:Horror om navngivning af og baggrund for artiklen

Jeg har nu forsøgt at lave denne artikel, som en slags flertydig artikel, der forklarer om gys, horror og thriller/spænding. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 3. okt 2006 kl. 14:16 (CEST)

Mener Gys og Gysere bør have hver deres artikel. Gys som begreb er en følelse, mens Gyser som begreb er en filmgenre. --Zep73 9. nov 2006 kl. 20:57 (CET)

Interne links mangler[rediger kildetekst]

Til denne tekst bør der tilføjes interne henvisningerne til andre relevante emner. Vil øge brugbarheden af den flertydige artikel. --Martinonline 10. mar 2010, 17:17 (CET)

Mulig copyvio?[rediger kildetekst]

Det ser ud til at det massive, velskrevne afsnit er af ældre dato end de blogs, man kan finde ude på nettet, så det er nok mere et spørgsmål om at de har kopieret Wikipedia. Hvis det er kopieret et eller andet sted fra, kan det ikke findes via Google.

Til gengæld kunne det godt trænge til en wikificering og lidt omskrivning, det er lidt for essayagtigt og kunne bruge nogle kilder. Knud Winckelmann 10. mar 2010, 18:17 (CET)

Blogget er nyere end teksten, hvorfor jeg nu også har fjernet skabelonen. Den trænger som du siger til wikificering, men copyvio er det ikke. --Masz 20. mar 2010, 20:09 (CET)

Sammenskrivning?[rediger kildetekst]

Bortset fra det indledende afsnit hører alt i artiklen (fra og med "Gysergenren eller rædselsromanen opstod i romantikken") hjemme i artiklen horror. De to bør enten skrives sammen eller det meste af teksten flyttes fra "gys" til "horror". --Cineclopedia 30. mar 2010, 18:38 (CEST)

Jeg foreslår, at den revideres til ordentlig dansk og lægges ind som underafsnit i artiklen "spændingsroman"