Diskussion:Hæmatokritværdi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jo, hæmatokritværdien tager netop udgangspunkt i antallet af røde blodlegemer. --Epistaxis 12. apr 2007 kl. 22:30 (CEST)

Nej, hæmatokritværdien er den relative volumen af røde blodlegmer i blodet. (Men jeg er enig i den rettelse, du lavede d. 12.4.2007) Bruger:Nillerdk 13. mar 2008, 10:25 (CET)


Angående normalværdier har jeg ændret værdierne til dem Københavns Universitet bruger i undervisningen. Disse værdier stemmer desuden bedre overens med en række andre leksikaer, som f.eks. Gyldendals. Jeg er udemærket klar over, at dopingsgrænsen nu kommer til at ligge inden for normalværdien for mænds hæmatokritniveau, men sådan er det nu engang. Jepaan 11. jul 2008, 21:16 (CEST)

Kan du finde (mindst!) en passende kildehenvisning? Ellers bliver vi nødt til at ændre værdierne tilbage. De gamle værdier stammer fra artiklens eneste kilde, og der skal derfor være en god grund (henvisning!) til at ændre dem. Under alle omstændigheder burde der være en kildehenvisning lige efter angivelse af sådanne værdier, der jo principelt evigt er til diskussion. Bruger:Nillerdk 13. jul 2008, 09:39 (CEST)
Min eneste kilde er desværre undervisningsnoter og undervisningsbøger. Går det an? Jepaan 13. jul 2008, 14:28 (CEST)
Noter, nej. Tilgængelige bøger (enhver skal kunne bestille bogen og tjekke informationerne) er ok. Bedre er naturligvis kilder, der er tilgængelige online. Brug evt. dette værktøj til at generere standardiserede kildehenvisninger: http://tools.wikimedia.de/~magnus/makeref.php. Tak for dine bidrag til Wikipedia! Har du i øvrigt læst artiklen fra Bengt Saltin? Har du nogen idé om, hvorfor han angiver andre tal en de, du mener er rigtige? Bruger:Nillerdk 13. jul 2008, 14:36 (CEST)
Så skulle kilden være i orden. Artiklen er en smule gammel, men kan ikke forstille mig at normalværdierne har ændret sig så meget, men kan være at der er lavet mere omfattende undersøgelser siden. Jepaan 13. jul 2008, 17:43 (CEST)