Diskussion:Hæmofili

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Kvinder kan ikke rammes af hæmofili?[rediger kildetekst]

Jeg har markeret påstanden "hæmofili kan kun ramme mænd" med [betvivles]. Mig bekendt kan kvinder rammes af denne sygdom, selvom incidensen er lav. Tager man fx. og krydser en kvindelig bærer med en mandlig ramt, og eftersom genet er recessivt og er knyttet til X-kromosomet, kommer jeg frem til dette resultat:

. Xı X
Xı XıXı XıX
Y XıY XY

Det syge X-kromosom har jeg valgt at kalde "Xı". Dvs. sandsynligheden for at personen bliver en syg kvinde er 25% hos dette par. Desuden savner en kildehenvisning til påstanden (og i øvrigt kildehenvisninger generelt i artiklen). Vedr. min påstand om at hæmofili er mulig kan jeg i øvrigt henvise til [1]. Mvh --87.63.114.210 11. okt 2012, 21:21 (CEST)