Diskussion:Højttaler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

-- CommonsTicker 27. nov 2006 kl. 15:14 (CET)

Peter Laurids Jensen, opfinderen af højttaleren ?![redigér wikikode]

Hmm vil nogen være venlige at forklare mig hvorfor den kære peter er opfinderen af højttaleren, når den svenske wiki forklarer et en tysker tog patent på højttalere i 1877 ? (skrev Borupdk (diskussion • bidrag) 8. aug 2009, 17:43‎. Husk at signere dine indlæg.)

Bent Hess: Jeg tror det har noget med højttalerTYPEN at gøre, det er jo den specielle type, han står som opfinder af. Så kan andre have lavet andre typer højttalere før hans opfindelse.(skrev 80.167.213.84 (diskussion • bidrag) 28. jan 2014, 07:06‎. Husk at signere dine indlæg.)


Den elektrodynamiske højttaler[redigér wikikode]

Der må da her være tale om den permadynamiske højttaler, da det af teksten fremgår, at det er en permanent magnet der anvendes. Hvad er ellers forskellen på de to højttalertyper? I den elektrodynamiske højttaler mener jeg, at magnetfeltet frembringes ved, at tilføre en jævnspænding til en feltspole indbygget i højttaleren, eller tager jeg fejl? Jeg kan i den forbindelse tilføje, at jeg er ved at restaurere en Phønix radio fra 1934, der anvender en elektrodynamisk højttaler. Den skal have 220 volt jævnspænding tilført feltspolen og højttaleren forbruger hele 30 Watt effekt. Det kan man altså spare ved, at bruge en permadynamisk højttaler. Der er dog muligvis en fejl i Phønix feltspolen, da jeg har erfaret, at andre elektrodynamiske højttalere måske kun bruger 5 Watt effekt. ehja --2.105.157.125 14. jul 2014, 21:20 (CEST)