Diskussion:Hamborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Hanse Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Hanse, et forsøg på at koordinere oprettelsen af hanserelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Uden overskrift[redigér wikikode]

Jeg har ryddet en del op i teksten, som tilsyneladende bygger på den tyske wiki-artikel og indeholdt mange forkerte oversættelser. Den lange liste over bydele burde udgå. De syv distrikter kunne passende nævnes under "politik", som jo egentlig burde hedde styreform eller lignende. Listen over senatorer er heller ikke relevant. Hamborgs kultur, økonomi, sprog osv. er derimod ikke nævnt endnu. --Casper 29. nov 2006 kl. 15:12 (CET)

Vi har ikke for vane at smide indhold væk; flyt i stedet listerne til separate artikler (fx "Hamborgs bydele" og "Hamborgs senatorer") sammen med en indledning/introduktion, fra artiklen om Hamborg kan du så henvise til de nye artikler på passende steder eller under "Se også". Ellers ser jeg ikke noget i vejen for at du udfører ændringsforslagene. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 29. nov 2006 kl. 15:24 (CET)

Navnets oprindelse[redigér wikikode]

NDR har en quiz hver søndag aften. En dag blev deltagerne spurgt: Hvem, der bestemte byens navn. Svaret var vikingerne.

Det er næppe rigtigt, da byen vist nok blev grundlagt af den tysk/frankiske biskop Ansgar og af ham kaldt Hammaburg.--Casper 28. sep 2009, 00:56 (CEST)

Indbyggertal[redigér wikikode]

Jeg tilbageruller rettelsen fra 2.104.118.55 fordi jeg ikke kan se fornuften i at foretage en forkert afrunding. Desuden kunne det være rart hvis nogen kunne oplyse om et indbyggertal inkl. forstæder.

Til 2.104.118.55: Godt at du vil være med på Wikipedia, kunne du ikke oprette en profil? --Madglad (diskussion) 6. apr 2014, 17:09 (CEST)

Bürgerschaft[redigér wikikode]

Bürgerschaft kan ikke bare undersættes til borgerskabet, ordet betyder noget andet på dansk. Det kan omtales som delstatsparlamentet, eller evt. ved sit navn Bürgerschaft. --Madglad (diskussion) 14. nov 2016, 19:14 (CET)


Stigning i folketallet[redigér wikikode]

Der står i artikle, at HafenCity vil forøge indbyggertallet med 40%. Jeg kan ikke finde dette %-tal (40%) i dokumentationen. Det forekommer usandsynligt.--Bornsommer (diskussion) 9. jun 2017, 15:38 (CEST)

Det fremgik af kilden tysklandsguide.dk, der dog skriver "... indbyggertallet i Hamborg city ..." - jeg har dog fjernet 1½ sætning, da det var copy-paste og dermed brud på ophavsretten, og da der mig bekendt ikke findes noget veldefineret område kaldet "Hamborg city", og da det befolkningsmæssigt ikke rigtigt passer med hverken Bezirk Hamburg-Mitte eller Stadtteil Hamburg-HafenCity. --Madglad (diskussion) 9. jun 2017, 18:25 (CEST)