Diskussion:Hans L. Martensen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det synes overflødigt at omtale Martensen som emeritus i introduktionen - ja, det var han de sidste 17 år, men det må da være arbejdet før dette, som er væsentligst, herunder de 30 år som biskop. Jeg vil nok endda mene at der skal en ganske særlig indsats til for at det er virket i pensionistårene, der skal nævnes som det første. --Palnatoke (diskussion) 13. mar 2012, 21:31 (CET)

Katolske præster går ikke på pension i vanlig forstand, de skal holde mindst én messe dagligt til de dør. De får titlen emeritus når de ikke kan udføre deres præstegerninger på grund af helbredsmæssige årsager. Biskop emeritus af København er en titel, og har ikke nødvendigvis noget at gøre med pensionering, og titler nævnes som regel i indledningen til biografiske artikler. Philaweb 13. mar 2012, 21:45 (CET)
OK; Biskop emeritus er et rødt link nu - så må nogen med viden om den slags jo finde ud af om det kan bære en artikel eller blot skal være et afsnit i Biskop.. --Palnatoke (diskussion) 13. mar 2012, 21:49 (CET)
Fint. Det kan være jeg kigger på det senere. Philaweb 13. mar 2012, 21:51 (CET)