Diskussion:Hedenskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

"Hedensk er en betegnelse for religioner, der ikke bekender sig til den ene Gud ..." - ja, men det er ingen god grund til at opremse alverdens ikke-monoteistiske opfattelser. --Palnatoke 7. nov 2005 kl. 09:51 (CET)

Burde man mon ikke sammenskrive hedensk og hedning - evt. under hedenskab? --Pinnerup 23. jan 2006 kl. 01:02 (CET)

Hedenskab kan så siges at være en "opfindelse" af tilhængere af Kristendommen! (BJH)(skrev Bjarne Jerup Høj (diskussion • bidrag) 2. mar 2009, 21:58. Husk at signere dine indlæg.)

@PerV: Jeg kan se, du har identificeret min redigering her som hærværk; det var nu ikke min hensigt at vandalisere. Jeg fjernede listen af religioner, for hvorfor fremhæve nogle få ikke-abrahamitiske religioner, når der nu er jeg ved ikke hvor mange at vælge imellem? Artiklen giver indtryk af, at det er meningsfuldt at klassificere en religion som hedensk. Jeg fjernede linksene, fordi de var døde og fordi deres betydning i den her sammenhæng ikke var tydelig. Jeg rettede Hæðen til hæþen fordi det er den stavemåde, der bruges i forskellige ordbøger (f.eks. [1] (s. 498), en:wikt:hæþen, [2]), selvom wt:aang på en.wikt siger, de to tegn var udskiftelige. Etymologien hører bedre hjemme på Wiktionary. I det hele taget virker dette ikke som et passende emne for en encyklopædi, med mindre det skulle være en redegørelse for det forhold, at tilbedere af en religion ser ned på tilbedere af andre. Er der noget andet, jeg mangler at retfærdiggøre?__Gamren (diskussion) 14. dec 2016, 11:26 (CET)

@Gamren: Jeg har vist ikke karakteriseret dine ændringer som hærværk, men når du fjerner 3.298 bytes fra en artikel på 3.844 bytes, bør du forklare dig her på diskussionssiden inden redigeringen. Der er uden tvivl andre brugere der har et syn på det. Ikke engang i den redigeringskommentar, har du forklaret dig: "(nuværende | forrige) 13. dec 2016, 23:12‎ Gamren (diskussion | bidrag)‎ . . (546 bytes) (-3.298)‎ . . (fjern redigering | tak)". Jeg har ikke umidelbart en mening om din redigering, men vil vende tilbage senere. mvh Per (PerV) (diskussion) 14. dec 2016, 11:39 (CET)
Jeg kan se at Glenn har været aktiv i oprettelsen af denne artikel, jeg kunne forestille mig, at han har synspunkter om din redigering. Evt. har Rodejong også synspunkter. mvh Per (PerV) (diskussion) 14. dec 2016, 11:47 (CET)
Jeg skal lige læse mig ind, fordi jeg ikke kender nok til det danske synspunkt om Hedenskab. Men jeg kan svare fra det jeg umiddelbart ved:
  • Hedensk er en betegnelse for religioner, der ikke bekender sig til den ene Gud:
  • For Hver religion er, anders troende og ikke troende Hedensk. (Kristne kalder muslimer hedensk ligesom muslimer kalder kristne hedensk ligesom dem der ikke tror er hedensk.
  • Det betyder at der hæftes på de traditionelle religioner af de missionerende monoteistiske religioner, der betragter de ældre religioner som et afgudsdyrkeri (de dyrker den forkerte gud), der skal fordrives.
  • Jeg syns at forklaringer var meget tydelige og stemmer med det som jeg også opfatter det. Men jeg ville ikke umiddelbart hurtigt kunne finde danske kilde til det.
  • Læg dog mærke til at (og det fremgår dog ikke) at Ateismen også er et slags religion, som anskuer religioner i helheden som hedensk og ser ned på det. Synes at det er et interessant emne. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 14. dec 2016, 12:30 (CET)