Diskussion:Hellerup Idrætsklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gentofte Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Gentofte, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Gentofterelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Klubnavne bør da ikke listes under deres forkortelser!?!

HIK kan være en forkortelse for:

HIK burde flyttes til Hellerup Idræts Klub ...

--Fr0ztbyt3 26. mar 2007 kl. 18:36 (CEST)

Jeg er enig i at artiklen bør flyttes (jeg gør det herefter). Dog kan klubnavne sagtens stå under forkortelsen, hvis det er det gængse navn. F.eks. er HIK ikke kendt som Hellerup IK, men kun HIK. Nå, jeg laver en tvetydig artikel under HIK. --C.thure 26. mar 2007 kl. 19:05 (CEST)

Redigering[redigér wikikode]

Hvorfor skal der ikke stå at HIK Tennis har over 3000 medlemmer af knap 4000 i HIK. Er også ved at skrive om fodboldbanerne og tennisbanerne men alt forsvinder. Det er også forening og selskab med det må heller ikke stå. Jeg opgiver at skrive sandhed. Jeg opgiver at skrive sandheden om forskellige ting i HIK for meget der står nunpasser ikke.(skrev 80.62.116.175 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Du er mere end velkommen til at skrive en masse ting om Hellerup Idrætsklub. Jeg vil dog først og fremmest anbefale at når du laver redigeringer, så gemmer du ikke hele tiden og ændrer i andre artikler, fordi du mener det passer bedre. Opret en bruger på da.wikipedia, og lad os tage en konstruktiv snak om hvordan vi forbedre artiklen bedst muligt. mvh ::Tøndemageren (diskussion) 25. feb 2018, 21:56 (CET)
Nærmeste alt i teksten er forældet og passer ikke. Foreningen HIK er ikke kun fodbold. Det er faktisk en mindre del og fylder ikke meget i forhold til tennis som er den drivende ting. Fodbold er udskilt i eget selskab ejet af HIK med eget Cvr nummer.
Men du ved bedre? Så må du heller skrive din store viden ind om HIK hr. Ekspert. Jeg har spildt min tid søndag aften :-( Farvel (skrev 80.62.116.175 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Først og fremmest kommer man ikke særligt langt med kommentarer som "hr. ekspert". Jeg observerer bare at der bliver lavet utroligt mange uhensigtsmæssige ændringer i både denne artikel og i lignende artikler (nej, HIK Fodbold er ikke Hellerup IK). Jeg opfordrer dig til at oprette en bruger, så vi kan tage en konstruktiv snak om ændringerne. Hvis du ikke ønsker det, kan det være svært at hjælpe dig videre. mvh Tøndemageren (diskussion) 25. feb 2018, 22:18 (CET)
Den nuværende artikel handler pt. stort set kun om fodbolddelen, da denne kun er en lille og udskilt del af HIK, bør artiklen enten omskrives væsentligt, nok fra grunden, eller det meste indhold flyttes til en selvstændig artikel om fodbolddelen, og denne artikel omdannes til reelt at omhandle hele HIK, f.eks. ses det jo at infoboksen er en fodboldklubsboks, hvilket ikke er passende for en artikel om en samlet idrætsforening. -- Vrenak (diskussion) 25. feb 2018, 22:33 (CET)
Det afhænger også af, hvad der er den hovedbetydningen af "Hellerup Idrætsklub" - hvis det er fodboldklubben, skal det vel gøres anderledes? mvh Tøndemageren (diskussion) 26. feb 2018, 07:49 (CET)
Da fodbolddelen er udskilt underafdeling er det jo åbenlyst at fodboldklubben er den sekundære, moderforeningen er naturligvis primær. -- Vrenak (diskussion) 26. feb 2018, 23:25 (CET)
Det er ikke åbentlyst nej. Eksempelvis kan FC Barcelona nævnes som en sådanne klub. Hvis fodboldklubben er hovedbetydningen, så skal fodboldklubben ligge på "Hellerup Idrætsforening". Det er helt gængs praksis på da.wiki. Så først og fremmest skal hovedbetydningen slås fast. mvh Tøndemageren (diskussion) 27. feb 2018, 12:35 (CET)

Vi bør vel gøre her, som vi gør ved mange andre idrætklubber (Aarhus Gymnastikforening af 1880, Aalborg Boldspilklub, Silkeborg Idrætsforening m.fl.), hvilket der ikke er så meget drama i. Jeg er enig med IP-brugeren. Der er ingen grund overhovedet til at lade fodbolden være den dominerende i artiklen om Hellerup Idrætsklub. Artiklen bør "renses" for det rene fodbold, der herefter han overføres til HIK Fodbold (eller HIK Fodbold (Hellerup), hvis der er stærke følelser i det nordjyske). --Pugilist (diskussion) 4. apr 2018, 10:39 (CEST)

Spørgsmålet er så, hvad gør vi med andre lignende klubber (FC Barcelona, Bayern München, Galatasaray, Real Madrid m.fl.). Normalt forholder vi os til hvad der er hovedbetydningen, og det gør vi nok netop ikke ved de danske klubber der nævnes af Pugilist, men det gør vi til gengæld ved de klubber jeg nævner. Måske skal vi have en mere principiel diskussion om idræts- og sportsklubber. mvh Tøndemageren (diskussion) 4. apr 2018, 10:57 (CEST)
Fin pointe. Forskellen på de danske og de udenlandske klubber skyldes nok, at det i næsten alle tilfælde er fodbolden, der er mest kendt globalt set (måske med undtagelse af FCB's håndboldhold), ligesom hovedforeningen i de danske idrætsklubber ofte har et lidt andet og mere formelt navn. Jeg synes egentlig, at den nuværende praksis giver god mening. Jeg vil tro, at næsten alle opslag til eksempelvis Bayern München går på fodbold, hvorimod der ved et opslag på eksempelvis Silkeborg eller SønderjyskE formentlig er nogle, der kigger efter cykling eller ishockey. Ser man på klubbernes hjemmesider, så er fcbarcelona.es og fcbayern.com alene fokuseret på fodbold, hvorimod hjemmesiderne for eksempelvis Silkeborg, Aab og HIK alle markerer de øvrige sportsgrene. --Pugilist (diskussion) 4. apr 2018, 19:10 (CEST)
Jeg tror sporten afhænger af hvor du kommer fra - tror både FCB's og RM's basketball-hold er rimeligt kendte. Med det sagt så har Barca nævnt alle deres sportsgrene på deres hjemmeside, det samme gør eksempelvis Galatasaray og Real Madrid (Bayern gør det dog ikke). Jeg tænker også det er et uholdbart princip at dele op efter hvad der bliver gjort på respektive hjemmesider, fordi eksempelvis AaB kun nævner fodbold på deres hjemmeside, men den er også delt op. Jeg må indrømme at jeg ikke ved præcist hvordan vi skal gøre det - men jeg tænker stadig vi skal have en mere fast procedure for hvordan vi gøre det. mvh Tøndemageren (diskussion) 4. apr 2018, 21:06 (CEST)
Det var nu ikke min tanke, at klubbernes hjemmesider skulle styre opdelingen, det var blot nævnt som en indikator på, at flere af de danske klubber på hjemmesiderne selv opfatter sig som mere end fodbold, hvilket ikke i så høj grad gør sig gældende for fodbold. FCB's hjemmesiden er ren fodbold, men et lille link til "afdelinger". Det er også helt rigtigt, at mange klubber er fremtrædende indenfor andre sportsgrene, men jeg vil nu fortsat formode, at 99,999% af alle dawp's brugere, der kender navnet "Real Madrid" forbinder dette med fodbold og ikke eksempelvis basketball. Men det er måske en diskussion vi bør tage på brønden. --Pugilist (diskussion) 5. apr 2018, 12:15 (CEST)

Flytteforslag[redigér wikikode]

Flytteforslag: Hellerup Idrætsklub

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

IP-bruger:80.62.116.49/87.49.147.119 ønsker at flytte Hellerup Idrætsklub til HIK Fodbold. Hvad tænker folket om det? mvh Tøndemageren (diskussion) 9. mar 2018, 07:37 (CET)

 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke - Jeg mener ikke den skal flyttes dertil, da HIK Fodbold er Hobro IK Fodbold, der pt. må anses som primærbetydningen. mvh Tøndemageren (diskussion) 9. mar 2018, 07:37 (CET)
 • Symbol move vote.svg Flyt - HIK Fodbold er jo bare en omdirigering. Forkortelsen HIK har helt fra mine unge dage (og jeg er overhovedet ikke lokal) dækket over Hellerup-klubben. Så kan vi sætte en henvisning til Hobro øverst i den nye artikel. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 9. mar 2018, 17:19 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Flyt ikke/Symbol comment vote.svg Kommentar - Selv om Hobro pt. klarer sig noget bedre end HIK, så gør det ikke nødvendigvis Hobro til hovedbetydnigen af HIK. Et hurtigt tjek på bold.dk viser, at HIK fortsat er den primære betegnelse for Hellerup IK og at betegnelsen sjældnere bruges om Hobro. Og selvom det ikke er afgørende, så er der nok også en grund til, at hik.dk peger på Hellerup og ikke Hobro. Men Hellerup Idrætsklub har også tennis og håndbold, så det giver ikke mening af flytte. Jeg mener den idelle løsning må være, at lade HIK Fodbold være flertydig, som det blev drøftet allerede ved artiklens oprettelse. Den nuværende løsning med at viderestille HIK Fodbold til Hobro mener jeg ikke er rigtig. --Pugilist (diskussion) 3. apr 2018, 23:22 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Har også skrevet lidt på diskussionssiden, der indeholder baggrunden for flytteforslaget. --Pugilist (diskussion) 4. apr 2018, 10:41 (CEST)
  • Symbol move vote.svg Flyt Jeg har nu gravet lidt mere i, hvorledes HIK benyttes indenfor fodbold. Der tegner sig et markant billede af, at HIK benyttes Hellerup klubben og langt sjældnere for Hobro, der oftes refereres til som Hobro IK, hvis der er et "IK" involveret. Navnet afgøres ikke af placeringer i fodboldturneringer, men derimod af, hvorledes navnet bliver anvendt. Så jeg hælder mere til at lade HIK Fodbold gå til Hellerup-klubben (med henvisning i toppen til Hobro) end min oprindelige idé om en flertydighedsside. Det kræver så, at den nuværende artikel om Hellerup Idrætsklub spaltes ud i en generel artikel om klubben og en artikel om fodboldklubben. --Pugilist (diskussion) 4. apr 2018, 10:54 (CEST)
   • Tilføjelse: Jeg har aldrig hørt Hellerup-klubben omtalt som "Hellerup" og klubben omtales aldrig som Hellerup, hvorimod Hobro stort set altid omtales som Hobro. En søgning på "HIK" på bold.dk giver dette resultat, der viser, at HIK stort set udelukkende benyttes som Hellerup IK og ikke Hobro IK. --Pugilist (diskussion) 4. apr 2018, 19:14 (CEST)

@Tøndemageren: Kan du finde avisartikler, bold.dk, tipsbladet.dk etc., hvor HIK anvendes for Hobro IK? Kan du finde Hellerup Idrætsklub omtalt som andet end HIK ? Jeg har bladret en del, og kan intet finde. Selv den lokale avis omtaler Hobro IK som Hobro. --Pugilist (diskussion) 2. maj 2018, 14:15 (CEST)

 • Symbol move vote.svg Flyt – Der er vist ikke rigtig andre end Hobro IK, der omtaler dem som "HIK". Jeg har også altid opfattet "HIK" som henvisning til Hellerup. Løsning med flytning og henvisning til Hobro øverst i Hellerup-artiklen forekommer mest rigtig. Asger (diskussion • bidrag • e-mail) 24. feb 2019, 22:05 (CET)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Flyttes til HIK Fodbold