Diskussion:Henrik Fogh Rasmussen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Om eksperter[rediger kildetekst]

Brugerdiskussion:Palnatoke skrev Bruger:80.62.237.248:

Er det er sted hvor man kan læse dit ressonement for, hvorfor en tilfældig kildes anvendelse af betegnelsen "eksperter" binder Wiki?

- med henvisning til nogle redigeringer af denne artikel. Da spørgsmålet om kildevurdering er relevant for artiklens udformning, har jeg kopieret spørgsmålet hertil. Du spørger Palnatoke - og han vil sikkert også selv svare - men her får du lige mit svar:

  1. Der er ikke tale om en "tilfældig kilde", men et stort dansk dagblad. Selv om man ikke kan forvente NPOV-neutralitet af en avis, er vil en stor landsdækkende avis som udgangspunkt være en del mere neutral end en parthaver i historien (Henrik Fogh) og en politisk organisation (CEPOS).
  2. Andre kilder (Nyhedsavisen) bruger også betegnelsen eksperter.
  3. Den omstridte kilde har navn og titel på kilderne - det drejer sig om en lektor på Syddansk Universitet, en professor fra Handelshøjskolen og en lektor fra Københavns Universitet. Jeg kan ikke se noget problem i at kategorisere dem som eksperter når det er kildens ordvalg.

-- JGC 21. jun 2007, 16:04 (CEST)

Jeg indskyder lige, at punkt 2 nok ikke er det bedste argument, da Politiken, som der henvises til i vores artikel, "blot" refererer, hvad Nyhedsavisen skriver og dermed formodentlig også uden videre overvejelse har overtaget betegnelsen "eksperter".
Hvis vi nu et øjeblik skal prøve at søge en formulering, som alle kan blive enige om, så må det væsentlige vel være, at det ikke er skraldemand Hansen i Århus eller husmor Maren i Kæret, som kritiken er kommet fra. Hvad med noget i retning af en række videnskabelige medarbejdere med speciale i amerikanske forhold fra forskellige danske videregående uddannelsesinstitutioner? Altså gerne noget kortere :) Alternativt kan man jo simpelt hen nævne de personer, der har udtalt kritik, og dermed undgå at finde en fællesbetegnelse for dem. --Heelgrasper 21. jun 2007, 16:15 (CEST)
Glimrende forslag, Heelgrasper - og for at svare på det oprindelige spørgsmål: Mediernes betegnelser binder os naturligvis ikke, men Bruger:80.62.237.242s ændring gjorde netop at kritikken fremstod som kom den fra tilfældige personer - og det gjorde den jo netop ikke. --Palnatoke 21. jun 2007, 16:23 (CEST)