Diskussion:Henry Ford

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Biler Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Biler, et forsøg på at koordinere dækningen af biler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Skal ikke kunne sige om afsnittene om Fords antisemitisme er rigtige - det har mange store igennem historien jo kommet for skade at være. Ford var grundlæggende pacifist og havde store problemer med at hans datterselskaber i England var dybt involverede i rustning i første verdenskrig (den Engelske og europæiske chef Percival Perry var dybt engageret i den engelske krigsmaskine hvilket faktisk førte til at han forlod Ford efter krigen. Han blev dog kaldt tilbage af Ford sidst i 20'erne). Ford havde også problemer ved anden verdenskrig, men da USA gik ind i krigen var han patriot og gik omend modvilligt fuldt ind i rustningen og producerede bl.a. fly på samlebånd. Irriterende at afsnittet om nazisme får en så fremtrædende plads når der ikke står mere om så meget andet han har gjort.